Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V Českém Dubu zasahoval u nehody vrtulník

LIBERECKO - V neděli 4. září 2016 odpoledne havaroval v obci Český Dub řidič motocyklu. S velmi vážným zraněním jej z místa nehody transportoval do liberecké nemocnice vrtulník. 

Překážka v podobě práce na silnici překvapila v neděli 4. září 2016 kolem druhé hodiny odpoledne 46letého motorkáře v obci Český Dub. Řidič jel na motocyklu MV Agusta Brutale po silnici II. třídy č. 278 ve směru od obce Vlčetín.  V ulici Řídícího učitele Škody pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost dopravně technickému stavu komunikace, kde byla snížená rychlost na 30km/h z důvodu práce na silnici. Po projetí pravotočivé zatáčky jej tak překvapilo před ním stojící vozidlo Škoda Fabia, které mělo na své straně překážku v podobě dopravního značení. Motorkář zareagoval na vzniklou situaci prudkým bržděním, v důsledku kterého však dostal s motocyklem smyk a následně i s motorkou upadl na pravý bok. Motocykl následně doklouzal do protisměru a přední částí narazil do levé zadní části protijedoucího osobního vozidla Opel Vectra.

1

Při nehodě utrpěl řidič motocyklu velmi vážná zranění a z místa nehody jej musel transportovat do Krajské nemocnice Liberec vrtulník Letecké záchranné služby, kde byl následně hospitalizován. U všech účastníků dopravní nehody vyloučili  policisté alkohol provedenými orientačními dechovými zkouškami přístrojem Dräger. U řidiče motocyklu si zajistili s ohledem na jeho vážné zranění odběr krve v nemocnici. Nikdo jiný nebyl naštěstí při nehodě zraněn. Na vozidle a motocyklu vznikla předběžná škoda 41 tisíc korun. Motocykl si na místě převzala rodina zraněného motorkáře. 

Nehoda zůstává i nadále v šetření policistů z Dopravního inspektorátu policie Liberec. 
 

5.9.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem