Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Test odolnosti 2022

MĚLNICKO - Účastníci poměřili své síly v extrémním závodu 

V ranních hodinách dne 21. června 2022 se sešli účastníci dalšího ročníku extrémního závodu "Test odolnosti 2022" na Kokořínsku, aby poměřili své síly a zároveň si v určitých chvílích sáhli na jejich dno.

Soutěžní klání zahájil ředitel Územního odboru Mělník plk. Mgr. Jiří Novák společně se starostou města Mělník MVDr. Ctiradem Mikešem a vedením krajské pořádkové jednotky Středočeského kraje kpt. Bc. Milanem Dormou a kpt. Bc. Radkem Konopáskem. Všichni pak popřáli závodníkům mnoho úspěchů a sil v soutěži.

Letošního závodu, po dvouleté „covidové“ pauze, se zúčastnilo 12 družstev mužů a 4 týmy žen. Na startu se sešli nejen reprezentanti krajských pořádkových jednotek z územních odborů Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, ale i policisté školního policejního střediska, zásahové jednoty a 2 družstva hasičů - hasiči z Mělníka a Škody auto Mladá Boleslav.

Startovalo se jako každoročně z Romanova u Mšena. Cíl závodu byl na parkovišti pod hradem Kokořín. Pětičlenné týmy se pohybovaly po trati dlouhé zhruba dvaadvacet kilometrů, kde na závodníky čekalo 17 stanovišť. Ženy absolvovaly poloviční trasu. Úkoly na jednotlivých úsecích byly složeny ze zdravovědy, silových disciplín, orientace v terénu a vytrvalosti. Někde museli nést těžký kmen stromu, lézt po zavěšeném žebříku mezi stromy, překonávat překážky, táhnout auto, vyměnit kolo bez heveru a v několika případech i zachraňovat zraněné.

V odpoledních hodinách bylo jasno o vítězích i poražených, i když v takovém závodě se o poražených mluvit nedá. Vzhledem k náročnosti trati a jednotlivých disciplín byli vítězi všichni, kteří se závodu zúčastnili.

Výsledky v jednotlivých kategoriích:

Muži
1. Školní policejní středisko Krajského ředitelství policie středočeského kraje
2. Územní odbor policie Mělník
3. Zásahová jednotka

Ženy
1. HZS Škoda Mladá Boleslav
2. Územní odbor police Mělník
3. Územní odbor police Příbram

Nejen závod samotný, ale i jeho organizace a zajištění je velmi náročné, proto velký dík soutěžících patří všem, kteří se na zajištění celého závodu intenzivně podíleli. Bez jejich nadšení by se tento závod nemohl uskutečnit.

Velké poděkování patří rovněž Asociaci dobrovolných záchranářů za zajištění stanovišť, maskování zraněných osob a odborný dohled na stanovištích, kde hlavním tématem byla zdravověda. Poděkování rovněž patří městu Mělník a Krajskému ředitelství policie Středočeského kraje za poskytnuté finanční prostředky na věcné dary.

Všem zúčastněným děkujeme a budeme se těšit zase za rok na stejném místě.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
22. června 2022

vytisknout  e-mailem