Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Téměř půlmiliónová krádež

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z územního odboru pátrají po pachateli krádeže lodního motoru a přívěsného vozíku s vodním skútrem, ke které došlo počátkem letošního března  

K uvedenému případu došlo od večerních pátečních hodin 4. března do sobotního rána 5. března v obci Davle. Pachatel násilně překonal uzamykání dvoukřídlé vjezdové brány vedoucí do areálu, kde se nacházely uskladněné lodě a vodní skútry. Poté měl již volný pohyb po areálu a z volně přístupného pontonu odmontoval závěsný lodní motor značky Yamaha T50LB. Jeho dalším zájmem se stal i přívěsný vozík značky CBS J370, na kterém byl umístěn vodní skútr značky SEA DOO Spark v barevném provedení kombinace oranžové, černé a bílé barvy.
S lodním motorem a přívěsným vozíkem s naloženým vodním skútrem pak zloděj areál nacházející se na břehu Vltavy opustil, kdy majitelům odcizených věcí tak způsobil celkovou škodu dosahující částky 450 tisíc korun.
Kriminalisté se společně s policisty z obvodního oddělení Hradištko tomuto případu intenzivně věnují a snaží se zjistit co nejvíce jakýkoliv poznatků, které by je vedly k jeho objasnění. Z tohoto důvodu se touto cestou obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc, aby se jim přihlásili případní svědci, kteří se v této lokalitě pohybovali v inkriminované době a mohli si povšimnout nějakých podezřelých vozidel, osob, či jiných okolností. Je předpoklad, že si někdo mohl všimnout i nějakého vozidla s připojeným vozíkem s naloženým vodním skútrem, které se pohybovalo po komunikacích v blízkosti zmiňované lokality.
Veškeré poznatky k těmto případům mohou občané sdělit policistům osobně přímo na služebně obvodního oddělení v Hradištku nebo je mohou zavolat kriminalistům na telefon: 702 207 609, případně prostřednictvím bezplatné linky 158 tísňového volání Policie České republiky.


nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
17. března 2016

Odkazy do noveho okna

Yamaha T 50 LB (1)

Yamaha T 50 LB (1) 

Detailní náhled

SEA DOO Spark (1)

SEA DOO Spark (1) 

Detailní náhled

SEA DOO Spark (2)

SEA DOO Spark (2) 

Detailní náhled

SEA DOO Spark (3)

SEA DOO Spark (3) 

Detailní náhled

SEA DOO Spark (4)

SEA DOO Spark (4) 

Detailní náhled

Yamaha T 50 LB (2)

Yamaha T 50 LB (2) 

Detailní náhled

Yamaha T 50 LB (3)

Yamaha T 50 LB (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem