Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Téměř dva měsíce od posledního zadržení drogového dealera v Benešově se kriminalistům podařilo odhalit dalšího pachatele

BENEŠOVSKO – V těchto dnech byl obviněn za distribuci drog. Vyšetřován je na svobodě. 

Benešovští kriminalisté opět pořádně zapracovali na poli drogové kriminality. Již pár měsíců měli v hledáčku jednoho muže, který dle získaných informací měl distribuovat drogy na Benešovsku. Všechny poznatky získané intenzivním a podrobným operativním šetřením mohli následně využít k realizaci pod názvem ,,Rybíz“. Tu uskutečnili na začátku srpna letošního roku. Díky pečlivému dokumentování a rozpracování celého případu kriminalisté zjistili, že dvaatřicetiletý muž na několika místech v Benešově a okolí prodával pervitin a marihuanu. Muž takto drogy opakovaně distribuoval nejméně od ledna roku 2018 do doby jeho zadržení. Drogy si obstarával od různých dodavatelů na území hlavního města Prahy a na dalších místech Středočeského kraje. Pervitin a marihuanu koncovým uživatelům prodával za částky 100 Kč, 300 Kč, 500 Kč nebo 750 Kč. Některým svým známým je poskytoval bezúplatně a část z nich si nechával i pro svou vlastní potřebu.

Na základě všech zjištěných a prověřených skutečností mohli kriminalisté začít jednat a spustit realizaci. Minulý týden v úterý na základě předchozího souhlasu se zadržením, které vydalo Okresní státní zastupitelství v Benešově, zadrželi výše zmíněného dvaatřicetiletého muže v místě jeho současného bydliště v Benešově. Při zadržení měl muž u sebe několik sáčků s pervitinem, krabičku s marihuanou a další věci, které slouží k aplikaci drog. Také při domovní prohlídce policisté zajistili několik gramů pervitinu a marihuanu. Za drogovou kriminalitu je muž stíhán poprvé. V současné době je obviněn z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za toto protiprávní jednání mu hrozí až pět let za mřížemi. Vyšetřován je prozatím na svobodě.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
7. srpna 2018
 

Odkazy do noveho okna

Foto č. 1

Foto č. 1 

Detailní náhled

Foto č. 2

Foto č. 2 

Detailní náhled

Foto č. 3

Foto č. 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem