Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Teleskopický manipulátor vypátrán

LITOMĚŘICKO – Pracovní stroj byl ukrytý v lese… 

Litoměřičtí policisté se v minulých dnech zabývali pátráním po odcizeném pracovním stroji. Tento měl být odcizen u lesa nedaleko obce Chcebuz, kde byl zaparkován z důvodu zde probíhající rekonstrukce lesní cesty. Vyhlédl si ho tehdy neznámý pachatel, který nezjištěným způsobem do pracovního stroje vnikl a odjel s ním neznámo kam. Na základě operativního šetření a místní znalosti se podařilo tento stroj během 4 dnů vypátrat.
Následně se podařilo vypátrat také osobu, která měla se zmizením stroje  co do činění. Jedná se o 32letého muže ze Štětska, který se z dosud neznámého důvodu měl pracovního stroje zmocnit, odjet s ním na jiné místo vzdálené necelé dva kilometry a v následujících dnech se opět měl vrátit a se strojem si měl tzv. „hrát“. Údajně měl různě rozhrnovat a přemisťovat zeminu. Poté měl pracovní stroj v hodnotě 1 700 000 korun odstavit a uzamknout. Další „hraní se strojem“ už se nekonalo, neboť se jej policistům podařilo vypátrat a předat zpět do rukou majitele.

„Milovník" pracovních strojů si za své jednání převzal obvinění pro trestný čin neoprávněné užívání cizí věci, za což mu v případě soudem uznané viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo zákaz činnosti.

30. 10. 2023
nprap. Pavla Kofrová
KŔP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem