Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Telefonoval během řízení a způsobil dopravní nehodu

KOLÍNSKO – Muž navíc nevlastní řidičský průkaz. 

Používání mobilního telefonu za jízdy a nedostatečné věnování se řízení je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod. Bohužel se velmi často setkáváme s případy, kdy řidiči za jízdy drží v ruce mobilní telefon, telefonují, posílají SMS zprávy, anebo se z jiného důvodu nedostatečně věnují řízení a dění v silničním provozu.

Telefonování za jízdy se stalo osudným 25letému řidiči osobního vozidla, který vlivem nevěnování se řízení způsobil dopravní nehodu. Muž řídil Škodu Octavii ulicí Lžovická v obci Týnec nad Labem, kdy během telefonování přejel do protisměru a tam přední levou částí vozidla narazil do pravé přední části vozidla Škoda Kamiq, které řídila 57letá žena. Řidička chtěla střetu zabránit tím, že s vozem zastavila, ale i přesto k nárazu do jejího vozidla došlo. Naštěstí nikdo nebyl zraněn a dechové zkoušky byly u obou účastníků negativní.


Připomínáme, že telefonování za jízdy je bohužel velmi častým nešvarem řidičů, kteří si pravděpodobně neuvědomují, že v tu chvíli se plně nevěnují řízení a vždy je to nebezpečné jednání!

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
29. března 2021

vytisknout  e-mailem