Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Taxi

Frýdecko-Místecko: Ublížení na zdraví a další zprávy 

„Taxi“

Podezření z přečinů ublížení na zdraví a poškození cizí věci bylo sděleno 49letému muži z Třince. Podle zjištěných informací měl podezřelý během jízdy ve vozidle provozovaném jako taxi udeřit do skla automobilu. Když osoba řídící vůz chtěla zastavit a přivolat policisty, podezřelý ji fyzicky napadl. Způsobil tím poranění ruky středně těžkého charakteru s několikatýdenní dobou léčení.

Jedná se o skutek, ke kterému došlo v polovině prosince minulého roku ve večerních hodinách v Třinci. Policisté podezřelého po skutku zadrželi a vzhledem k podnapilosti umístili na protialkoholní stanici. Škodu na vozidle vyčíslil provozovatel na téměř 6 000 korun. Policisté v těchto dnech obdrželi vyžádanou informaci od lékařů a sdělili muži podezření.

Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody až na tři roky.

 

Peníze měl vybrat za užití cizí platební karty

Policisté zjišťují a prověřují dostupné informace a skutečnosti případu, kdy si dosud neznámý pachatel přisvojil v jednom z podniků ve Frýdku-Místku zapomenutou peněženku. Poškozený 41letý muže v ní měl kromě peněz a dalších věcí rovněž platební kartu. Neznámý kartu použil k několika málo výběrům finanční hotovosti. Celková škoda se blíží sumě 1 500 korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Neznámému pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

 

por. Mgr. Soňa Štětínská

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, oddělení tisku a prevence

14. února 2017

 

 

 

 

           

vytisknout  e-mailem