Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Taška plná peněz a drog

Policisté v rámci výkonu služby nalezli při běžné kontrole dvě stě gramů marihuany, plynovou pistoli, LSD papírky, kokain a několik desítek tisíc korun v hotovosti. Kontrolovaný vše ukrýval v tašce, jeho další cesta tak vedla na policejní služebnu. 

Policisté pohotovostní motorizované jednotky v rámci běžného výkonu služby projížděli ulicí Bínova v Kobylisích, kde si všimli dvojice mladíků, kteří postávali u zaparkovaného vozidla. Mladíci byli v družném rozhovoru a okolí příliš nevěnovali pozornost, ale jen do té chvíle, než si všimli blížícího se služebního vozidla a situace se rázem změnila. Jeden měl najednou velice na spěch a snažil se „nenápadně“ z místa odejít. O to víc však upoutal pozornost a záhy se ukázalo proč. Kromě několika gramů pervitinu, které měl v sáčcích po kapsách, se přiznal i k obsahu batohu, který držel v ruce. V něm policisté záhy nalezli dvě stě gramů marihuany, plynovou pistoli, třicet LSD papírů, dvě dávky kokainu, několik desítek tisíc korun a digitální váhu.  Na základě těchto zjištění byl mladík zadržen a převezen na policejní služebnu k dalším úkonům. Jeho kamarád byl v době kontroly „čistý“, a tak na místě po chvíli osaměl.

Případ si poté převzali kriminalisté třetího policejního obvodu a prověřují ho pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, ze kterého je mladík podezřelý. V případě pravomocného rozsudku mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Vše se odehrálo v úterý 26. dubna odpoledne.

por. Mgr. Jan Rybanský  - 28. duben 2022

Odkazy do noveho okna

fotografie (1)

fotografie (1) 

Detailní náhled

fotografie (2)

fotografie (2) 

Detailní náhled

fotografie (3)

fotografie (3) 

Detailní náhled

fotografie (4)

fotografie (4) 

Detailní náhled

fotografie (5)

fotografie (5) 

Detailní náhled

fotografie (6)

fotografie (6) 

Detailní náhled

fotografie (7)

fotografie (7) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem