Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tak dlouho se chodí se džbánem ...

HRADECKO - Muži byli při druhé krádeži chyceni při činu. 

V noci z neděle na pondělí jsme dopadli dva muže ve věku 19 a 25 let, kteří se pokusili vykrást ten samý hostinec jako před týdnem. Prvotní zpráva zde. Dopadli jsme je přímo na místě činu, kdy jeden z nich byl ještě v hostinci a druhého našel služební pes schovaného opodál v křoví. Nyní oba čelí obvinění z trestného činu krádež, za což mohou být odsouzeni k trestu odnětí svobody až na dva roky. Starší muž je navíc obviněn z maření výkonu úředního rozhodnutí, protože řídil, ačkoliv měl soudem uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. 
Při zadržení byli oba podrobeni orientačnímu testu na drogy, který byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Přiznali se, že v autě, ve kterém nyní přespávají, společně vykouřili jednoho jointa. Poté byli převezeni na policejní služebnu k dalším úkonům a umístěni do cely.
U výslechu se do protokolu k vykradení hostince oba přiznali a potvrdili, že mladší z nich, protože je drobnější a menší, prolezl větracím otvorem do hostince a druhý hlídal venku. Při první „návštěvě“ odnesli navíc powerbanku a kabelku. Celková škoda se vyšplhala na necelých 11 tisíc korun. Ukradenou hotovost muži ještě ten den prohráli v hracích automatech v jedné z heren v Hradci Králové. Kabelku a kasírtašku odhodili po cestě do příkopu. Parfém a powerbanku dobrovolně policistům vydali.
Oba svého činu litují a slíbili, že škodu poškozeným uhradí a že se již takového protiprávního jednání nedopustí.

por. Iva Kormošová
17.8.2017, 8.45
 

vytisknout  e-mailem