Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Táhli za jeden provaz

VSETÍNSKO: Kriminalisté obvinili muže ze sprejerství na osmnácti objektech. 

To, že se spolupráce vyplatí, dokazuje případ odhalení sprejera ve Valašském Meziříčí. Mladý muž si na konci února vyslechl obvinění z trestného činu poškození cizí věci. Celkem poškodil svými výtvory osmnáct objektů ve Valašském Meziříčí.

V době podzimu a hlavně prosince loňského roku se množily na různých místech Valašského Meziříčí případy posprejování fasád domů a jiných ploch. Spolupráce policistů s vedením města nabrala na obrátkách. Vyplatilo se. Získané informace kriminalisty dovedly k jednadvacetiletému muži z Valašského Meziříčí. Ten na konci února letošního roku stanul před policejním komisařem, který mu sdělil obvinění z trestného činu poškození cizí věci.

Kriminalisté díky získaným informacím zjistili celkem osmnáct posprejovaných objektů, které mohou spojit s osobou obviněného muže. Muž svými výtvory poškozoval budovy od ledna roku 2016 do ledna roku letošního. Jednalo se o fasády obytných domů, školských zařízení či trafostanic. K poškozeným místům patřily i vrata garáží a zděný plot. Nejvíce se činil v prosinci loňského roku. Celkem napáchal škodu přesahující padesát tisíc korun. Muž se k uvedeným skutkům doznal.

Práce kriminalistů na tomto případu zdaleka nekončí. Nadále zjišťují informace k těmto skutkům.

17. března 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem