Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Tahal za nos pouze čtyři dívky?

Své „oběti“ sháněl na sociálních sítích. Jsou okradené nebo podvedené pouze čtyři, nebo je více dívek se zlomeným srdcem? 

Kriminalisté prvního policejního obvodu prošetřují případ devatenáctiletého filuty. Ten se prostřednictvím internetových seznamek dával dohromady se slečnami, které následně v těch nejromantičtějších chvílích okradl či podvedl.

A jak vše probíhalo? Metod měl samozvaný „Romeo“ hned několik. Ve dvou případech se s dívkami seznámil, strávil s nimi příjemné chvíle například procházkou, posezením v restauraci a podobně. A pak „udeřil“. V prvním případe poškozenou okradl ve chvíli, kdy se s ní loučil „láskyplným“ obětím. Při tom ji ukradl z kabelky, kterou měla přes rameno, mobilní telefon.

I ve druhém případě vykradl devatenáctiletý mladík své „vyvolené“ příruční zavazadlo. Tentokrát ale využil chvíle, kdy si jeho partnerka při posezení v restauraci odskočila a kabelku nechala v moci svému milému. Ten této chvíle zneužil ve svůj prospěch, dívčinu kabelku „šácnul“ a opět si přisvojil mobil. V obou těchto případech ukradl telefony za téměř třicet tisíc korun.

V dalších dvou případech byl jeho postup stejný, tedy téměř stejný. I při těchto dvou schůzkách byl gentlemanem a vzal slečny z internetu do restaurace. V obou případech je dokonce vzal málem i do kina, ale opravdu jenom málem.

Pokaždé se svou vyvolenou poseděl, pojedl a popil. Pak si od svých partnerek půjčil telefon a šel před restauraci domluvit odvoz do zmiňovaného kina. Z těchto „procházek“ se ale ani v jednom případě nevrátil. Navíc byl natolik galantní, že i útratu nechal na napálených dívkách.

Od těchto eskapád neodradil devatenáctiletého mladíka ani ten fakt, že byl v březnu letošního roku pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody za přečin krádeže.

Za shora popsané případy hrozí mladíkovi trest odnětí svobody až na tři roky s tím, že se s největší pravděpodobností i zmíněná podmínky promění na trest nepodmíněný.

Nicméně kriminalisté se důvodně domnívají, že takto podvedených či okradených může mít mladík na svědomí mnohem víc.

Proto prosíme všechny další dívky, které obviněný poškodil obdobným způsobem, aby se přihlásily kriminalistům sedmého oddělení prvního policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 9. 2017

Odkazy do noveho okna

1 obviněný svůdník (1)

1 obviněný svůdník (1) 

Detailní náhled

2 obviněný svůdník (2)

2 obviněný svůdník (2) 

Detailní náhled

3 obviněný svůdník

3 obviněný svůdník 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem