Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tachovským kriminalistům se podařilo odhalit další distributory drog

TACHOVSKO – Dva muži a jedna žena jsou stíháni na svobodě. S policií totiž spolupracovali a k trestné činnosti se doznali.  

     V úterý v ranních hodinách zrealizovali tachovští kriminalisté ve spolupráci s kriminalisty z Chebu a za účasti policejního psovoda a služebního psa vycvičeného na vyhledávání drog akci, při které zadrželi tři osoby podezřelé z rozsáhlé drogové trestné činnosti. Jednalo se o 26letého muže a 24letou ženu z Tachova a o 35letého muže z malé obce poblíž Lesné. Součástí akce byly domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor, které policisté v bydlištích jednotlivých pachatelů uskutečnili.
     Při domovní prohlídce místa bydliště mladšího z mužů kriminalisté zajistili kbelík s marihuanou o celkové hmotnosti 807 gramů a plechovou dózu s palicemi marihuany o celkové hmotnosti 318 gramů (vše váženo s obalem). Kromě drogy zajistili také finanční hotovost přes 70 000 korun a osobní vozidlo pachatele.
     Při domovní prohlídce u staršího ze zadržených nalezli a zajistili kompletně vybavenou indoor pěstírnu konopí, ve které dotyčný pěstoval celkem 42 rostlin indického konopí v různých fázích růstu. Dále policisté zajistili 14 lahví s hnojivy, zbytky 35 rostlin indického konopí z předešlé sklizně, 13 kelímků pravděpodobně s mastí z konopí, postupy a návody k pěstování konopí, finanční hotovost přes 38 000 korun a 20 švýcarských franků.
     V místě bydliště, ve kterém se zároveň nachází místo zaměstnání dotyčné, policisté nalezli dva plastové sáčky s marihuanou o celkové hmotnosti 12,86 gramů včetně obalu, 2 digitální váhy, 2 drtičky marihuany, 9 rostlin konopí o různé výšce, které pěstovala doma na parapetu okna. Kriminalisté zjistili, že všichni tři zadržení drogu prodávali dalším osobám.
     Konkrétně mladší z mužů měl drogu distribuovat minimálně od ledna roku 2013 do doby svého zadržení, a to nejméně 25 ustanoveným osobám, mezi kterými byla i žena zadržená při realizované akci. Kriminalistům se podařilo odhalit, že tento distributor měl prodat v době minimálně od června 2015 do doby jeho zadržení sedmi konkrétním odběratelům nejméně v 245 případech přes 1,6 kilogramu marihuany. Za prodanou drogu měl od těchto sedmi odběratelů vyinkasovat přes 228 000 korun.
     Žena, která drogu distribuovala minimálně od června roku 2014, ji za tímto účelem jednak sama pěstovala a jednak ji obstarávala od mladšího z pachatelů. Ve zmiňovaném období měla od svého komplice koupit přes 940 gramů marihuany za částku bezmála 123 000 korun. Drogu pak poskytovala dál minimálně 19 ustanoveným odběratelům na různých místech tachovského okresu, ale i v kanceláři, kde pracovala.
     Nejstarší z pachatelů marihuanu pěstoval ve svém domě. Ze dvou sklizní – pokaždé z 36 rostlin indického konopí – měl získat minimálně 1,1 kilogramu marihuany. Část ze sklizně měl pak nejméně ve dvou případech prodat za více než 27 000 tisíc mladšímu z pachatelů, který ji distribuoval dál.
     Na základě uvedených skutečností, zajištěných důkazů a zjištěných informací policejní komisař zahájil trestní stíhání všech třech zadržených, které obvinil ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vzhledem k tomu, že všichni tři s kriminalisty spolupracovali a k trestné činnosti se doznali, nepodal policejní komisař podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby, a tak je trestní stíhání vedeno na svobodě. Obviněným, v případě, že soud rozhodne o jejich vině, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. 

por. Bc. Dagmar Jiroušková
30. 6. 2016

Odkazy do noveho okna

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem