Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Táborníci navštívili hradeckou policii

Příměstský tábor Základní školy Štefcova  

Ve dnech 12. a 14. července 2011 navštívilo téměř 90 žáků hradeckých základních škol Preventivně informační centrum hradecké policie. Jednalo se žáky prvního stupně, které se účastnili příměstského tábora Základní školy Štefcova Hradec Králové.
Děti si při celkem čtyřech přednáškách vyslechly důležité informace k bezpečnému prožití prázdnin. Hovořeno bylo o nálezech cizích předmětů, které mohou být velmi nebezpečné. V této části děti zhlédly ukázku z policejní videogalerie a to film o Pyrotechnické službě a dále si mohly prohlédnout ukázku některých nebezpečných předmětů. Dále si žáci vyslechli informace o tom, jak se zachovat při oslovení cizím člověkem, který jim bude například nabízet odvoz, dávat nějaké dárky, nebo se dokonce nějak obnažovat.
Dále bylo hovořeno o bezpečnosti v silničním provozu.Dětem byly osvěženy jejich znalosti o bezpečném pohybu na chodníku, přechodu pro chodce a byly seznámeny s výhodami užívání reflexních prvků. Přednášky byly pro názornost zpestřovány hranými scénkami, promítnutím ukázek z policejní videogalerie dopravní a pořádkové policie. Táborníci si ze setkání odnášeli informační materiály oddělení BESIP o dobré viditelnosti a o řádném užívání dětských sedaček ve vozidlech, ti nejšikovnější samolepku, či obrázek policisty a učitelky obdržely například omalovánky, které si děti v rámci tábora budou moci prohlédnout a vymalovat.

Více informací k bezpečnosti v silničním provozu zjistíte zde: www.ibesip.cz

Čtěte také:
Letní tábor u Vysoké Srbské
– článek z preventivní akce na Náchodsku
Táborníky navštívila Policie ČR a BESIP - článek z preventivní akce na Královéhradecku
Dětský tábor Rýchory - článek z preventivní akce na Trutnovsku


nprap. Jan Čížkovský
14. července 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem