Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Svůj lup daleko neodnesli

KARLOVARSKO - Nyní jim hrozí až osmileté vězení. 

Karlovarští policisté přijali v neděli dne 11. října 2020 před čtvrtou hodinou odpolední oznámení, ve kterém oznamovatel uváděl, že ostraha jednoho hotelu v Karlových Varech zadržela dva muže, kteří se měli vloupat do vedlejší objektu.

Policisté neprodleně vyjeli na místo, kde následně ztotožnili dva muže ve věku 38 a 44 let. U této dvojice posléze nalezli tašku s větším množstvím kovového materiálu. Nad čtyři desítky rukojetí a pět desítek kliček a dalších předmětů měli odcizit z objektu patřící k místnímu hotelu. Odborným vyjádřením bylo zjištěno, že hodnota odcizených věcí činí téměř 18 tisíc korun. Policisté muže na místě zadrželi a eskortovali na místní policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů. Mladší muž se takového jednání dopustil i přesto, že byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen. 


Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže. 

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se jednání dopustili v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.
 
nprap. Eva Valtová
15. 10. 2020
 

Odkazy do noveho okna

Odcizené předměty

Odcizené předměty 

Detailní náhled

Odcizené předměty

Odcizené předměty 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem