Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

„Svítilo“ se na řidiče

Jezdili opilí, rychle i ve vozidlech ve špatném technickém stavu. 

     Na Mladoboleslavsku se v pondělí uskutečnila další z řady dopravně bezpečnostních akcí. V průběhu dne policisté na různých místech okresu zkontrolovali na osm desítek vozidel a jejich řidičů. Zjistili třináct přestupků, jeden trestný čin a vypátrali jednu hledanou osobu.
     Kolem půl druhé v obci Buda policisté kontrolovali osmapadesátiletou řidičku škody felicia. Ta „nadýchala“ přes jedno a půl promile alkoholu a je podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Mezi třinácti přestupci byli zjištěni dva řidiči, kteří usedli za volant po požití alkoholu a nadýchali pod jedno promile. Ve čtyřech případech bylo auto v nevyhovujícím technickém stavu, jeden řidič nebyl řádně připoután bezpečnostním pásem a dalších šest překročilo maximální povolenou rychlost. Počet řidičů, jedoucích rychleji než je povoleno, by byl určitě vyšší, ale policisté v odpoledních hodinách museli zajistit uzavírku rychlostní silnice při vyprošťování havarovaného kamionu. Hlídka z Benátek nad Jizerou navíc v rámci této akce vypátrala hledaného muže, který neoprávněně odešel z psychiatrické léčebny v Kosmonosích, a bylo po něm vyhlášeno pátrání.
Pondělí dopravně bezpečnostní akce nebyla rozhodně poslední a policisté budou ve zvýšeném dohledu nad silničním provozem pokračovat i nadále.

vytisknout  e-mailem