Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Světový policejní pohár v ledním hokeji

O mistrovský titul se utká deset policejních reprezentačních týmů z devíti evropských zemí. 

V Liberci dnes začíná Světový policejní pohár v ledním hokeji 2017, který pořádá Unie tělovýchovných organizací Policie ČR, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. (UNITOP ČR) ve spolupráci s Policií ČR a Ministerstvem vnitra ČR, pod záštitou policejního prezidenta Tomáše Tuhého a ministra vnitra Milana Chovance. Šampionát se koná od 18. do 23. dubna, vlastní zápasy se hrají od 19. dubna na ledové ploše ve Svijanské aréně a v Home Credit Aréně v Liberci.

Po dvou letech na stejném místě činu
Do turnaje je přihlášeno deset policejních reprezentací z devíti evropských zemí, které se utkají o mistrovský titul. Dva týmy budou reprezentovat Rusko, po jednom Českou republiku, Maďarsko, Slovinsko, Rakousko, Německo, Finsko, Francii a Slovensko. Český tým je z pozice pořadatelské země nasazen jako jednička ve skupině A a úřadující mistr světa, celek Slovenska, jako jednička ve skupině B. “Vzhledem k tomu, že Rusko vysílá reprezentační družstva dvě, byl tým Policie Moskva zařazen jako dvojka do skupiny A a tým Dynama Kazaň jako dvojka do skupiny B,“ upřesnil prezident UNITOP ČR Vladislav Husák a dodal, že rozlosování zbylých týmů do skupin proběhne dnes ve večerních hodinách.
Světový policejní pohár v ledním hokeji se ve Svijanské aréně v Liberci uskuteční již podruhé. Poprvé se zde konalo v roce 2015, kdy český policejní mančaft vybojoval bronzové medaile po vítězství nad týmem Švýcarska 8 : 1. Mistrem světa roku 2015 se stal favorizovaný celek Slovenska a stříbrnou příčku obsadili policisté z Ruska.

V týmu máme řadu kvalitních hráčů, říká trenér Daněk
K silným soupeřům budou zcela jistě patřit týmy Ruska a Slovenska, ale i na soupiskách dalších družstev jsou velmi kvalitní hráči. „S ruskými celky jsme měli možnost sehrát přátelská utkání koncem loňského roku u příležitosti oslav Dne ruské policie v Moskvě. Všechny zápasy jsme doposud prohráli. Kvalita ruského policejního hokeje je opravdu na vysoké úrovni,“ přiznal trenér české policejní hokejové reprezentace Jan Daněk a dodal, že i my máme v kádru řadu kvalitních hráčů.  „Někteří z nich jsou bývalí hráči I. ligy a zahraničních soutěží, kteří současně hrají II. ligu a krajské soutěže. Jmenovat bych mohl např. útočníky Miroslava Fišera, který strávil několik sezon v polské, francouzské či španělské extralize, či Martina Příhodu, který hrál 1. ligu ve Francii a Dánsku,“ doplnil druhý trenér Ludvík Berger. Více jak polovina hráčů se zúčastnila šampionátu před dvěma lety. V mančaftu je i několik nováčků, kteří jsou, podle slov trenéra Daňka, velkou posilou. „Policisté poctivě trénovali, absolvovali dvě přípravná soustředění. Velice mě překvapila jejich disciplína a obrovská chuť hrát v základní sestavě za národní tým, z čehož mám velkou radost,“ dodal s úsměvem Jan Daněk. „Tým se nám podařilo doplnit a oproti roku 2015 i zkvalitnit, což jistě udělali i soupeři. Chtěli bychom úspěch z předešlého mistrovství alespoň zopakovat, to je náš cíl,“ zakončil trenér Ludvík Berger.

plakátČeští policisté vjedou na ledovou plochu ve středu v poledne
První zápas sehraje český tým ve středu 19. dubna od 12:00 hodin. Jméno soupeře se dozvíme v úterý při rozlosování. Druhý zápas s týmem moskevské policie bude následovat tentýž den od 16:00 hodin. Ve čtvrtek 20. dubna nastoupí Češi v 10:00 a v 16:00 hodin.
V pátek 21. dubna od 9:00 hodin jsou v plánu utkání o 9., 7. a 5. místo a semifinálové zápasy. V půl třetí se uskuteční tradiční turnaj osobností, kde své umění předvedou zástupci Policie ČR, Ministerstva vnitra a jiných spolupracujících institucí.  
V sobotu 22. dubna od 10:00 hodin sehrají týmy zápas o bronzovou medaili. Ve 13:30 vyvrcholí šampionát bojem dvou nejlepších celků o titul mistra světa. V 16:00 hodin bude světový pohár slavnostně ukončen dekorováním vítězných družstev přímo na ledové ploše ve Svijanské aréně v Liberci.

UNITOP ČR již v minulosti zajišťoval řadu policejních mistrovství evropského i světového formátu (policejní mistrovství Evropy v judu, zápase, vzpírání a silovém trojboji, policejní mistrovství Evropy v judu, policejní mistrovství Evropy v atletice, policejní mistrovství světa ve fotbale, policejní mistrovství Evropy v maratonu, policejní mistrovství Evropy v zápase, policejní mistrovství Evropy ve volejbale žen, policejní mistrovství Evropy ve fotbale mužů, světový policejní pohár v ledním hokeji a policejní mistrovství Evropy ve fotbale žen). „Světový šampionát v hokeji pořádáme již podruhé, proto i s tímto sportem máme zkušenosti. Organizační výbor udělal vše potřebné, aby po materiální, technické i logistické stránce uspokojil nároky výprav k maximální spokojenosti. Jako aktivní hokejista budu fandit a věřím v úspěch našeho týmu,“ uvedl prezident UNITOP ČR Vladislav Husák.

Veškeré informace o Světovém policejním poháru v ledním hokeji 2017, podrobný rozpis zápasů a průběžné výsledky najdete na: http://www.police-hockey.com

Kontakty pro média:
Informace poskytne viceprezident UNITOP ČR PaedDr. Josef Haupt, mobil: +420 602 385 937 nebo kpt. Mgr. Petra Srnková, mobil: +420 733 676 899.

Vstup na zápasy je v průběhu policejního šampionátu pro veřejnost zdarma.

Přijďte podpořit český hokejový tým!

kpt. Mgr. Petra Srnková
Výkoný výbor UNITOP ČR

vytisknout  e-mailem