Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Světový pohár v lyžování ve Špindlerově Mlýně 2023

KRAJ/TRUTNOVSKO – Nedělní plynulý příjezd návštěvníků. 

AKTUALIZECE ze dne 29. 1. 2023

I dnes jsme od ranních hodin cílili na dopravní situaci související s příjezdem návštěvníků Světového poháru v lyžování žen, ale k uzavření komunikace z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna jsme přistoupit nemuseli. Příjezd návštěvníků a příznivců lyžování byl od rána plynulý a i přesto, že parkovací kapacity byly ve Špindlerově Mlýně stále k dispozici, řada řidičů svá vozidla od ranních hodin parkovala na záchytném parkovišti na silnici č. 295 (Vejsplachy) a následně využila autobusové kyvadlové dopravy.
Ani dnes nedošlo k narušení veřejného pořádku, nemuseli jsme řešit žádné závažné komplikace. Policisté budou okolí horského střediska monitorovat a případně usměrňovat dopravní situaci i v průběhu odjezdu návštěvníků.
Děkujeme všem za respektování pokynů policistů a dopravního značení.

Fotodokumentace a videozáznamy průběžně dokumentující dopravní situaci v okolí horského střediska naleznete na vlákně Twitter Policie ČR:

https://twitter.com/PolicieCZ/status/1618928106273935360?s=20&t=E3fshRNMh9WIKZ8IMsyPHw
por. Pižlová Šárka, DiS.
15:00
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ze dne 28. 1. 2023

Od brzkých ranních hodin jsme se dnes (28.1.2023) věnovali zejména dopravní situaci, zajištění plynulosti a bezpečnosti silničního provozu při příjezdu návštěvníků Světového poháru v alpském lyžování žen. Zhruba v osm hodin ráno se zaplnila kapacita parkovacích ploch ve Špindlerově Mlýně a proto jsme přistoupili v součinnosti s pořadateli k omezení vjezdu do města a přijíždějící návštěvníky, kteří neměli dříve vyřízenou výjimku, jsme směrovali na přichystaná odstavná parkoviště u Vrchlabí (Vejsplachy a obchvat Vrchlabí směrem od okružní křižovatky, ulice Valteřická na Hořejší Vrchlabí). Z těchto záchytných parkovišť svážely návštěvníky do Špindlerova Mlýna kyvadlově autobusy zajištěné pořadatelem. Provoz na silnici vedoucí z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna se uklidnil okolo 10. hodiny dopoledne. Po druhé hodině odpolední začali ve větší míře návštěvníci ze Špindlerova Mlýna odjíždět a odstavná parkoviště u Vrchlabí se začala v průběhu odpoledne rovněž vyprazdňovat.
V rámci zajištění bezpečí osob, ochrany majetku a dohledu nad veřejným pořádkem nedošlo k žádnému závažnému narušení. V dopoledních hodinách také policisté v areálu Svatého Petra vypátrali osobu v celostátním pátrání, kterou omezili na osobní svobodě a provedli s ní další úkony v rámci trestního řízení.
Policisté se budou dohledu nad veřejným pořádkem, ale i plynulosti a bezpečnosti v dopravě v horském středisku věnovat v průběhu celého víkendu. Návštěvníkům, kteří se chystají v neděli (29.1.2023) do Špindlerova Mlýna doporučujeme do horského střediska vyrazit s dostatečnou časovou rezervou.

Aktuální situace sledujte i nadále v založeném vlákně na Twitteru: https://twitter.com/PolicieCZ/status/1618928106273935360?s=20&t=E3fshRNMh9WIKZ8IMsyPHw

 por. Pižlová Šárka, DiS.
16:00
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ze dne 27. 1. 2023
Některá dopravní omezení se mohou 28. 1. 2023 dotknout i okolí volební místnosti ve Špindlerově Mlýně. Vzhledem k předpokladu komplikované dopravy v průběhu Světového poháru (FIS Ski World Cup 2023) doporučujeme proto v sobotu dne 28. 1. 2023 zanechat automobily na odstavných parkovištích či v místech k tomu určených a využít skibus. Více informací k dopravní situaci rovněž na webu města Špindlerův Mlýn: https://www.spindleruvmlyn.org/informace-pro-obcany/aktuality/volby-prezidenta-2-kolo-27-28-1-2023-944cs.html
por. Pižlová Šárka, DiS.
10:45
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Oba víkendové dny 28. – 29. ledna 2023 budou ve Špindlerově Mlýně patřit Světovému poháru v lyžování „Audi FIS SKI WORLD CUP“. Do příprav se v těsném sepětí s pořadatelem a městem Špindlerův Mlýn zapojili i policisté Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Stěžejním úkolem pro nás bude v době konání světového poháru v lyžování ve Špindlerově Mlýně zejména zajištění bezpečnosti a plynulosti dopravy, ale budeme dohlížet i na veřejný pořádek. V neposlední řadě se budeme samozřejmě věnovat také zajištění bezpečnosti osob a majetku.

Dopravní omezení se v souvislosti s konáním akce a jeho programem dotknou patrně od ranních hodin po oba dny i města Vrchlabí, a to s ohledem na průběžně zaplňované kapacity parkovacích míst ve Špindlerově Mlýně.

Policistky a policisté budou dohlížet na příjezd všech návštěvníků, pomáhat však budou i při organizaci následného parkování vozidel u Vrchlabí po zaplnění parkovacích kapacit v horském středisku.

„Během závodu Světového poháru v alpském lyžování žen bude ve Špindlerově Mlýně velmi rušno, a proto budou platit nutná omezení v dopravě. Vjezd do Špindlu bude umožněn pouze osobám bydlícím, ubytovaným nebo zde zaměstnaným. Zmíněným skupinám osob bude vjezd povolen na základě speciální samolepky, kterou bude třeba mít nalepenou na čelním skle vozidla. Samolepku si můžete vyzvednout v Turistickém informačním centru v budově MěÚ (info@mestospindleruvmlyn.cz) nebo v Špindl Info na poště (spindl@spindleruv-mlyn.com). Všichni ostatní návštěvníci zaparkují svá vozidla na záchytných parkovištích. O víkendu 28. - 29. 1. 2023 bude platit zákaz vjezdu vozidlům s hmotností přesahující 3,5t od Herlíkovic do Špindlerova Mlýna. Prosíme všechny návštěvníky, aby respektovali pokyny organizátorů a policie v průběhu jejich příjezdu i odjezdu a dorazili do Špindlerova Mlýna s časovou rezervou,“ uvádí oficiální web města Špindlerův Mlýn.

„Parkování - Pro návštěvníky akce je připravena řada parkovacích míst. Provizorní parkování na určených úsecích silnice II/295 a na vybraných parkovištích bude pro návštěvníky zdarma. Mezi tato bezplatná parkoviště patří ve Vrchlabí parkoviště u fotbalového stadionu a ve Špindlerově Mlýně parkoviště P1, P2 a P3. Parkování na těchto určených plochách bude k dispozici od 6:30 do podvečerních hodin. Především v místech, kde dochází k provizornímu parkování na pozemní komunikacích je potřeba striktně dodržovat časy, které budou vyznačeny na dopravním značení. V opačném případě dojde k odtažení vozidla. Návštěvníci, kteří budou chtít navštívit i sobotní večerní program akce by měli svá vozidla zaparkovat přímo ve Špindlerově Mlýně či ve Vrchlabí na silnici II/295 v úseku Vejsplachy. Od 6:00 budou moci návštěvníci zaparkovat svoje vozidlo na uzavřené části silnice II/295 ve Vrchlabí, mezi křižovatkou s ulicí Pražská po kruhový objezd u čerpací stanice Benzina. Odtud je do Špindlerova Mlýna zdarma doveze kyvadlová autobusová doprava. K dispozici bude také parkování u nedalekého sportovního areálu Vejsplachy a pokud by došlo k zaplnění všech dostupných kapacit, také parkování na obchvatu města Vrchlabí. Zastávky kyvadlové dopravy jsou umístěny podél všech parkovacích lokalit, v docházkové vzdálenosti do 400m. Z důvodu úplné uzavírky úseku silnice II/295 bude vyznačena objízdná trasa pro projíždějící vozidla, vedená po místní komunikaci ulice Pražská a po silnici I/14 (ulice Valteřická),“ uvádějí na svém webu pořadatelé a připojují přehledné mapy řešených situací. Z odstavných parkovišť pořadatel zajišťuje bezplatnou kyvadlovou dopravu do Špindlerova Mlýna autobusy.

Jakmile organizátoři vyhodnotí stav naplnění parkovacích kapacit jako kritický, spustí se systém kontrolních bodů, kdy se řidiči do Špindlerova Mlýna dostanou pouze na základě patřičných povolení uvedených pro jednotlivé kontrolní body organizátorem.

V souvislosti s výše uvedenými informacemi žádáme řidiče a návštěvníky horského střediska, aby respektovali pokynů policistů a byli trpěliví a aby dodržovali speciální dočasný režim dopravního značení a hlavně aby neparkovali mimo vyznačená parkoviště. Řidiči by si měli naplánovat příjezd s dostatečnou časovou rezervou a měli by zvážit možnost využití hromadné dopravy.

Aktuální informace za Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje budou kromě této oficiální webové stránky sdíleny i na oficiálním profilu Policie ČR na Twitteru: https://twitter.com/PolicieCZ

Oficiální webové stránky Světového poháru v lyžování Špindlerův Mlýn 2023: https://www.worldcupspindl.cz/
Oficiální webové stránky města Špindlerův Mlýn: https://www.spindleruvmlyn.org/

mjr. Magdaléna Vlčková
25.1.2023

vytisknout  e-mailem