Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Svědci školou povinní

Ostrava - žáci základní školy a dva studenti gymnázia pomohli zadržet podezřelého  

Dne 15. června 2010 v odpoledních hodinách došlo v Moravské Ostravě k přečinu krádeže, čehož byli svědci tři žáci základní školy a dva studenti gymnázia jdoucí ze školy domů. Reagovali intenzivním máváním na opodál projíždějící policejní vozidlo. Policistům popsali, co viděli a ukázali na vchod domu, kde se ukryl podezřelý pachatel. Díky těmto svědkům policisté opravdu zadrželi podezřelého.   

   

Chlapci Matěj Vošvrda, Jan Tomanec a Miroslav Škorec jsou žáky Základní školy na Matiční ulici. Konkrétně Miroslav Škorec k celé věci řekl:“ stál jsem s kamarády na chodníku, když jsme uviděli muže jak má v ruce šroubovák, něco bere z vozidla a odchází pryč. Pak jsem si všiml, že to byla taška. Muž zašel do vchodu jednoho domu. My jsme šli kousek dál, kde jsme potkali studenty, kteří zastavili opodál projíždějící policejní vozidlo a vše jsme jim řekli. Policisté potom zašli do vchodu, odkud přivedli muže v poutech“.  
            
     Studenti Matičního gymnázia jsou Matěj Frydrych a jeho spolužačka, která uvedla:“ šla jsem s Matějem domů kolem Husova sadu, kde jsme před námi viděli skupinku kluků, kteří nám řekli, že viděli muže, který bere něco z vozidla, a že se schoval do vchodu domu. Jelikož jsme viděli opodál policejní vozidlo, tak jsme na něj zamávali a policistům řekli, co se stalo“.

     Všem svědkům patří ohromný dík. Byly jim předány drobné prezentační dárečky a poděkování ředitele Městského ředitelství policie Ostrava za příkladnou spolupráci a aktivní pomoc při odhalování trestné činnosti na území města Ostravy. 

 

                                                                                           pprap. Mgr. Vladimíra Pietraszová
                                                                                           preventivně informační skupina Ostrava

vytisknout  e-mailem