Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Své věci nikde neodkládejte

Písek – Při vybírání zeleniny si odložil peněženku a telefon na stůl u přepravek. 

I přes to, že z médií i z úst policistů stále zaznívá „Mějte své věci stále pod dozorem“, „Neodcházejte od svých věcí“, nedbají občané cenných rad a o své věci často přijdou.

Dne 18. července 2017 krátce před osmou hodinou večerní byl dvaačtyřicetiletý muž z Příbramska nakupovat v jednom z obchodních domů na Budějovickém Předměstí, v ulici U Nádraží, v Písku. Při nakupování zeleniny si odložil mobilní telefon iPhone 7 a peněženku s finanční hotovostí a platební kartou na stůl vedle přepravek a na chvíli se z místa vzdálil. Když se za okamžik vrátil, své věci už nenalez a myslel si, že mu je někdo odcizil. Obrátil se proto na písecké policisty. Ti okamžitě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Pán měl však velké štěstí, že se jeho věcí nezmocnil zloděj, ale nalezl je poctivý nálezce, který je včera dne 19. července 2017 odevzdal policistům na Obvodním oddělení policie v Písku a patří mu za to velký dík a uznání.

Na základě zjištěných skutečností policisté případ odložili, protože se skutek nestal.

Pamatujte, že ne vždy narazíte na poctivého člověka, a proto apelujeme na všechny občany, aby nespouštěli své věci z očí a byli ostražití, všímali si lidí kolem sebe a neustále kontrolovali, zda májí své osobní věci při sobě.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz

20. července 2017

vytisknout  e-mailem