Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Své věci mějte pod dozorem!

HRADECKO - Během víkendu tři okradeni. 

Během uplynulého víkendu kolegové na obvodním oddělení 1 Hradec Králové přijeli celkem tři oznámení o krádeži. Vždy se jednalo o krádež věcí, které majitel neměl přímo pod dohledem. Jedné ženě neznámý pachatel odcizil v jednom obchodním domě z kapsičky zavěšené na opasku mobilní telefon v hodnotě 4 tisíce korun. Druhý poškozený nahlásil, že mu z tašky, kterou měl zavěšenou na nákupním vozíku, někdo odcizil pánskou koženou peněženku, v které měl osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost. Vše ve výši 300 korun. Další oznámení přijali také od muže, kterému někdo odcizil z barového pultu volně odloženou peněženku a mobilní telefon. I tomuto muži společně s peněženkou zmizela hotovost, platební karta a osobní doklady. Muž si vypočítal škodu na 5 tisíc korun.
Policisté ve všech případech zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

Apelujeme na občany, že s nadcházejícími svátky, kdy v obchodech bude více zákazníků, si své věci pečlivěji hlídali a měli je stále pod kontrolou, tak aby nedávali šanci zlodějům.

por. Iva Kormošová
12.11.2018, 12.30

vytisknout  e-mailem