Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Svátky se bez neštěstí neobešly

Karvinsko - jeden muž skočil pod vlak, druhý zahynul při požáru ve svém bytě 

 Ukončil život skokem pod vlak

V pátek dopoledne kolem desáté hodiny ukončil svůj život šestašedesátiletý muž z Havířova. Ten na vlakovém nádraží v Havířově skočil z nástupiště pod přijíždějící vlak. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel.


 

Nezodpovědný řidič na letních pneumatikách

V sobotu časně ráno, okolo čtvrté hodiny, doplatil na svou nezodpovědnost šestadvacetiletý muž z Horních Bludovic. Když projížděl pravotočivou zatáčku u Špluchnovského potoka v Horních Bludovicích ve směru od Kaňovic, nepřizpůsobil rychlost jízdy svého vozidla BMW 318, které bylo navíc obuto na letních pneumatikách, a dostal smyk. Ve smyku vozidlo vyjelo mimo komunikaci, kde narazilo do stromu, převrátilo se na střechu a svou přední částí skončilo ve Špluchnovském potoce. Řidič poté z místa nehody utekl. Po několika hodinách se na místo vrátil a k činu se doznal. Na místo nehody byla přivolána i jednotka hasičů, která pomocí záchytných hrází likvidovala motorový olej, který do potoka unikl.


 

Neštěstí na Štědrý den

Ani Štědrý den se neobešel bez tragické události. V sobotu odpoledne došlo v Petřvaldě na ulici Prostřední k požáru v přízemním bytě. Po otevření bytu zasahující jednotka hasičů v obývacím pokoji nalezla ležícího muže v bezvědomí. Třiačtyřicetiletý muž byl z bytu okamžitě vynesen před dům, kde byly prováděny pokusy směřující k obnovení jeho životních funkcí. I přes veškerou snahu záchranářů se však muže nepodařilo zachránit a lékař konstatoval smrt udušením. Šetřením na místě bylo ohnisko požáru lokalizováno v ložnici, avšak příčina vzniku požáru je stále v šetření. Vyloučena není nedbalostní manipulace s ohněm ani úmyslné zapálení.


 

nprap. Miroslav Kolátek

vytisknout  e-mailem