Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Svátek seniorů v Liberci

LIBEREC - V pondělí 2. října se v Domě kultury konala akce na oslavu Mezinárodního dne seniorů " Svátek Seniorů". Své zastoupení zde měla i Policie ČR. 

Na první den v měsíci říjnu připadá jako každoročně "Mezinárodní den seniorů". Ve vybraných městech České republiky se konaly na počest všech seniorů k tomuto významnému dni zábavné programy.

2Do oslav "Mezinárodního dne seniorů" se zapojil i Liberecký kraj, který za spolupráce se společností SunDrive připravil pro seniory v Libereckém kraji akci v Domě kultury v Liberci. Akce se konala v pondělí 2. října 2017 již od ranních hodin a trvala po celý den. Na programu se kromě Krajského úřadu Libereckého kraje podílely různé seniorské organizace, poskytovatelé sociálních služeb, ale i hasiči Libereckého kraje, Český červený kříž a své zastoupení zde mělo i Krajské ředitelství policie České republiky.

1Pro seniory byly připraveny po celý den přednášky odborného charakteru, kde se jednotlivé instituce a organizace prezentovaly, na besedách nechyběly významné osobnosti Libereckého kraje a velmi zájímavý a poutavý byl i kulturní program, kde vystoupil hlavní interpret Václav Neckář a dále byla vyhlášena "Pečovatelka roku v Libereckém kraji". 

Na takto významné akci nechyběl ani hejtman Libereckého kraje pan Martin Půta a jako významný host byla přítomna i ministryně práce a sociálních věcí Mgr. Michaela Marksová.

Mezinárodní den seniorů by měl jistě přispět k vytváření pozitivního obrazu seniorů ve společnosti a sdílení příkladu dobré praxe. Tento den by měl přispět ke zvýšení povědomí o problémech, se kterými se potýkají lidé v seniorském věku. 
 

3.10.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem