Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Surově zbil ženu kvůli peněžence

Kriminalisté pátrají po neznámém muži, který za užití násilí oloupil turistku v centru Prahy. 

Neznámý muž si ženu vyhlédl na procházce v centru Prahy, kde ji oslovil a poté ji následoval až do místa jejího ubytování. Poškozená měla obavu, aby muže nezavedla až ke svému pokoji, a tak se rozhodla, že si půjde dát něco k jídlu mimo svůj hotel. V průběhu cesty ke zvolenému občerstvení po ní neznámý muž začal požadovat peníze. Poškozená nakonec svolila s tím, že mu vydá menší částku na jídlo a v momentě, kdy z kabelky vytáhla peněženku, tak ji muž začal surově bít pěstí do obličeje a dalších částí těla. Napadená žena se bránila a proto útočník zintenzivnil svoji agresi, popadl židli ze zahrádky a velkou silou s ní udeřil napadenou, čímž se zmocnil peněženky. Ihned poté z místa utekl neznámo kam. 

Kriminalisté z prvního oddělení Prahy I začali po pachateli okamžitě pátrat a v rámci šetření zajistili kamerové záznamy, na kterých je neznámý muž velmi dobře zachycen. První z kamer ho zachytila jak utíká z místa činu, druhá ho pak zaznamenala jak prochází pasáží kousek opodál. Na záznamu má na sobě výrazný klobouček, který však ztratil při útěku, ale výrazným markantem k jeho rozpoznání můžou být výrazné boláky na horním rtu, výrazné sportovní boty a tetování na hřbetu pravé ruky v místě mezi palcem a ukazovákem. 

Za využití všech operativně pátracích prostředků se kriminalistům do dnešního dne nepodařilo neznámého útočníka nalézt, a tak žádají širokou veřejnost o pomoc. Pokud muže na záběrech poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jeho pohybu, kontaktujte prosím linku 158. 

Celá loupež se odehrála 21. dubna, krátce po osmé hodině večerní , v Opletalově ulici v Praze 1. 

Pachateli loupeže hrozí v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 4. května 2023

vytisknout  e-mailem