Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Superbu vběhl pod kola pes

LIBERECKO - Dnes v brzkých ranních hodinách došlo v Raspenavě ke střetu Škody Superb se psem. Ten utekl z kotce a z oploceného pozemku svému majiteli. 

Dnes kolem čtvrt na šest ráno vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stalana silnici II. třídy v obci Raspenava. Řidič vozidla Škody Superb jel obcí ve směru od Frýdlantu, kdy mu při projíždění rovným úsekem náhle z pravého příkopu vběhl do jízdní dráhy pes. Řidič již nedokázal střetu zabránit a přední částí vozidla do něj narazil. Po střetu zůstal pes chvíli zaklíněný pod vozidlem a poté z pod vozidla vylezl a běžel na přilehlou louku. 

Policisté prováděli na místě šetření ke sraženému psovi a jeho majiteli. Zjistili, že se jedná o křížence labradora a zároveň zjistili i jeho majitele. Ten policistům sdělil, že pes vyběhl z kotce a přeskočil oplocení domu, u kterého k nehodě došlo. Policisté na místě nehody prováděli kontrolu přilehlých luk, kdy však ale psa nenalezli. U řidiče osobního vozidla provedli orientačí dechovou zkoušku na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. Při nehodě došlo k předběžné škodě na vozidle ve výši 32 tisíc korun. Nehoda zůstává i nadále v šetření dopravních policistů. 
 

11.4.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem