Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Superb se vrátil do správných rukou

VSETÍNSKO: Kriminalisté vypátrali odcizenou Škodu Superb i pachatele. 

Škodu Superb odcizenou ani ne před dvaceti dny vrátili kriminalisté tento týden do rukou uživatele. Zjistili i pachatele. Ten si již převzal obvinění z trestného činu krádež, za který mu hrozí až osmileté vězení.

Ve Valašském Meziříčí před necelými třemi týdny došlo ke krádeži vozidla Škoda Superb za osm set tisíc korun. Pachatel využil příležitosti, kdy uživatel vozidla nechal klíče v šatně a sám šel do tělocvičny. Kriminalisté i díky informacím od občanů na základě zveřejněného obrazového materiálu a výzvy zjistili skutečnosti, které je dovedly až k šestačtyřicetiletému muži z Frýdku-Místku.

V úterý ráno spadla klec. Muže kriminalisté zadrželi v okrese Nový Jičín a události nabraly spád. Vyšlo najevo, že výběr byl správný. Muž doznal, že vozidlo je stále v jeho držení. Po celou dobu jej parkoval na několika sídlištích ve městech u hranic s Polskem. Ještě v úterý si Superb v neporušeném stavu převzal původní uživatel.

Policejní komisař ještě v úterý muže obvinil z trestného činu krádež. Muž při výslechu uvedl, že ke krádeži vozidla došlo dosti náhodně. Jeho úmyslem při vstupu do šaten u tělocvičny byla potřeba něco ukrást. Že ale najde v prvních kapsách klíče od tak hodnotného vozidla, to nečekal. Auto potom chvíli užíval, nepotřebné věci vyhodil. S prodejem nepochodil.

Muži, který již byl několikrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost, hrozí až osmiletý trest vězení. Kriminalisté děkují za podané informace, které jim napomohly k dopadení pachatele.

9. února 2018, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem