Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šumpersko ze dne 5.2.2009

Opět alkohol za volantem a řízení bez "řidičáku" 

Zase alkohol za volantem.  Z trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky bylo sděleno podezření 48letému muži z Ostravy, který byl dne 4. 2. 2009 ve večerních hodinách, kontrolován hlídkou policie na křižovatce ulic Uničovská a  Lidická v Šumperku, jako řidič osobního vozidla značky Škoda Favorit. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu 1,00 promile alkoholu v dechu. Muž, který se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve, byl zadržen a umístěn do policejní cely.

 Nadýchal i opakovaně přes 1.33 promile. Z trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky bylo sděleno podezření 51letému muži z Bludova, který byl dne 5. 2. 2009 v dopoledních hodinách, kontrolován hlídkou dopravní policie na ulici Žerotínové v Postřelmově, jako řidič vozidla značky Ford Transit. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu 1,53 promile alkoholu v dechu, po opakované dechové zkoušce ukázal přístroj hodnotu 1.33 promile alkoholu v dechu. Muži byl zadržen  a umístěn do policejní cely.

Jezdí bez  "řidičáku". Z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění je podezřelý 20letý muž z Lukavice. Ten byl dne 5. 2. 2009 ve večerních hodinách kontrolován hlídkou dopravní policie v obci Lukavice, jako řidič osobního vozidla Škoda 120L. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že muž není držitelem řidičského oprávnění pro žádnou skupinu. Muž byl na místě zadržen.  

Poškodil zaparkované vozidlo. Trestného činu krádeže vloupáním a poškozování cizí věci se dopustil neznámý pachatel, který v době od 16. 12. 2008 do 4. 2. 2009 na ulici Dr. E. Beneše v Šumperku, vnikl do zaparkovaného vozidla Ford Fiesta. Z osobního vozidla, pachatel, odcizil výbavu. Dále propíchnul všechny čtyři pneumatiky, rozbil skleněné výplně čelního a zadního okna a ulomil levé zpětné zrcátko. Tímto jednáním tak majiteli způsobil škodu přes 20300 Kč. 

 

vytisknout  e-mailem