Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šumpersko ze dne 4.2.2009

Dopaden ve sněhové závěji 

 Dopaden ve sněhové závěji. Z trestných činů maření úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění je podezřelý 27letý muž ze Šumperka. Ten dne 1.2.2009 v katastru obce Velké Losiny na lesní cestě k chatové oblasti Prameny, zapadl do závěje s vozidlem BMW, kde byl přistižen hlídkou policie. Šetřením bylo zjištěno, že mu byl uložen, Okresním soudem v Šumperku, zákaz řízení motorových vozidel do listopadu 2010. Dále byl vyzván k provedení orientační zkoušky na přítomnost návykových látek, kterou bezdůvodně odmítl. Muž byl zadržen a umístěn do policejní cely.   

Ukradl peníze, cigarety a bagety.  Trestných činů krádeže vloupáním a poškozování cizí věci se dopustil neznámý pachatel, který v době od 2.2. do 3.2.2009  v ranních hodinách na ulici Jesenické v Šumperku, po překonání  uzamčených vstupních dveří, vnikl do vestibulu Českých drah. Následně překonal uzamčenou roletu do prodejny časopisů a zde odcizil finanční hotovost, 1674 krabiček cigaret a 45 kusů baget. Celkově tak způsobil škodu přes 99600 Kč.

Kopal do výloh.  Z trestných činů výtržnictví a poškozování cizí věcí je podezřelý 35letý muž ze Zábřežska. Ten dne 3.2.2009 v Zábřehu, rozbil čtyři výlohy. Na  ulici Kozinova u prodejny SOS, na ulici Školská u Mototechny, na náměstí Osvobození u baru Admirál a u knihkupectví Patka. Tímto jednáním způsobil škodu, která přesáhne částku přes 5000 Kč.   

Zajímal se pouze o fábie.  Trestných činů poškozování cizí věci, neoprávněné užívání cizí věci a pokusu trestného činu se dopustil neznámý pachatel. Ten se v době od 3.2 do 4.2.2009, pokusil odcizil motorové vozidlo, značky Škoda Fábia, které bylo zaparkované na sídlišti Severovýchod v Zábřehu. Na vozidle poškodil spínací skříňku a vozidla zanechal namístě. Tím způsobil majiteli škodu kolem 10000 Kč. Další vozidlo, značky Škoda Fabia zelené barvy, zaparkované také na výše uvedeném sídlišti, odcizil.  V kufru automobilu měl majitel uložen počítač. Svým jednáním tak majiteli způsobil škodu přes 145000 Kč.

vytisknout  e-mailem