Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Šumperk - nehoda čtyř aut

Náklaďák nezabrzdil za stojící kolonou 

Nehoda čtyř aut

DN 09-12-21.jpg

Dne 21.12.2009 před polednem došlo na silnici číslo I/35, mezi obcemi Studená Loučka a Mohelnice k dopravní nehodě čtyř aut. K nehodě došlo, když řidič osobního vozidla značky Škoda Fabia, jedoucí od Mohelnice, zastavil s vozem za kamionem stojícím v jeho jízdním pruhu. Za ním zastavil další řidič s nákladním vozem značky Fiat Ducato. Stejně se již nezachoval 53letý řidič nákladního vozidla značky DAF z Olomouce, který nezastavil a silně narazil do před ním stojícího fiatu ducato. Daf dále po nárazu přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím vozem značky Škoda Octávia. Daf nakonec narazil do svodidel vlevo ve směru od Mohelnice, kde zůstal stát. Nákladní vozidlo fiat se po nárazu dafu posunulo a narazilo do před ním stojící fábie. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče oktávie. Dechové zkoušky u všech zúčastněných řidičů vyloučily přítomnost alkoholu. Celková škoda na všech čtyřech vozidlech a na poškozených svodidlech byla na místě předběžně vyčíslena na 610000 Kč. Nehoda je nadále v šetření Policie České republiky v Šumperku.
 
V Zábřehu ukradli fábii
Trestného činu neoprávněné užívání cizí věci se dopustil neznámý pachatel, který v nočních hodinách z 20.12. na 21.12.2009, odcizil osobní motorové vozidlo značky Škoda Fabia, zaparkované v Zábřehu na sídlišti Krumpach. Majiteli tak vznikla škoda ve výši přes 120000 Kč.
 
Matky zapomněly na své děti
Z trestného činu zanedbání povinné výživy je podezřelá 29letá žena z Prahy, která neplní povinnost uloženou ji rozsudkem Okresního soudu v Šumperku a neplatí výživné na své tři nezletilé děti, žijící v Zábřehu v pěstounské péči. Za dlužné období od konce roku 2006 tak svým dětem dluží částku přes 36000 Kč, zastoupených Českou republikou, Úřadem práce v Šumperku.
Stejně tak neplní povinnost uloženou ji rozsudkem Okresního soudu v Šumperku 38letá žena ze Šumperka, která za dlužné období od července 2008, dluží svým třem nezletilým dětem, žijícím v pěstounské péči, na výživném přes 13000 Kč, zastoupených Českou republikou, Úřadem práce v Šumperku. I tuto ženu policisté šetří pro podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy.
 
por. Mgr. Miloslav SVATOŇ

 

vytisknout  e-mailem