Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Šumaman 2018 - závodí policejní zásahovky

Jihočeský kraj - lipenská přehrada - Přední Výtoň - sportovní den pro všechny návštěvníky, ukázky policejní techniky a práce. 

Jihočeští policisté zvou obyvatele i návštěvníky našeho kraje na sobotu plnou mimořádných sportovních zážitků. Sobota 12. května 2018 je určena nejen policistům, ale i dětem a jejich rodičům, přijeďte proto do Přední Výtoně k Penzionu Vyhlídka.

Proběhne zde XXI. ročník velmi prestižního závodu zásahových jednotek Šumaman 2018. Připraveno je také velké množství policejních ukázek a soutěží pro malé i velké návštěvníky. 

Vše je součástí prestižního závodu družstev zásahových jednotek policie. Sportovní závod těchto profesionálů o pohár ředitele Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, je pořádán ve spolupráci s UNITOPEM a Sportovním klubem policie České Budějovice. Také v letošním roce závod proběhne pod laskavou záštitou hejtmanky Jihočeského kraje Mgr. Ivany Stráské a policejního prezidenta genmjr. Mgr. Bc. Tomáše Tuhého, Ph.D.

Opravdu velký podíl na realizaci závodu má také generální partner, a to Jaderná elektrárna Temelín ze Skupiny ČEZ. Bez laskavé několikaleté podpory uvedené společnosti by se akce tak velkého rozsahu v žádném případě nemohla uskutečnit. Mediálním partnerem celého závodu je se svojí muzikou ROCK RADIO a také Jihočeská televize, která bude mít přímo na závodní trati svého zpravodaje.

Nezbytnou součástí celého sportovního dne jsou dětské závody a soutěže, určené pro děti všech věkových kategorií. Vítaným překvapením bude také policejní vrtulník. Závěr dne ohlásí kolem desáté večer ohňostroj.

Co říci k samotnému závodu? Závodníci musí absolvovat běh náročným a členitým šumavským terénem, jízdu na horském kole a plavby na raftu. Závodníci také plní úkoly několika velmi náročných stanovišť - např. překonání traverzu, slaňování, střelbu, přelezeni sítě zavěšené v korunách stromů, překonání provazových žebříků a podobně. Pro každé stanoviště je určen časový limit. Cílem každého družstva je ukončit zadaný úkol v tomto limitu. Trať závodu je dlouhá zhruba 45 km. Závod se koná za každého počasí.

Jak se bude odvíjet celý den:

06:00   Start závodu pětičlenných družstev

10:00   Přílet vrtulníku Policie ČR

10:00 – 12:00 Ukázky činnosti a spolupráce vrtulníku a zásahové jednotky

12:00 – 14:00 Ukázky práce policejních kynologů a zásah jízdní jednotky policie z Prahy, činnost Jihočeské záchranářské brigády kynologů

10:00 – 14:00 Dětské závody, Soutěže děti do 6 let, Soutěže děti do 15 let

10:00 – 14:00 Závod ŠUMAMAN Junior pro děti

15:00 Vyhodnoceni dětských soutěží a závodů

19:00 Vyhlášeni výsledků závodů ŠUMAMAN 2018

20:00 – 24:00 Společensky večer

22:00 Ohňostroj

-----------------------------------------------------------------

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

9. května 2018

vytisknout  e-mailem