Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Šumaman 2016 výsledky závodu

Jihočeští policisté jako pořadatelé závodu zásahových jednotek Policie ČR Šumaman 2016 obsadili úžasné třetí místo.  

V sobotu proběhl v okolí Lipenské Přehradní nádrže závod policejních zásahových jednotek Šumaman 2016 o pohár ředitele Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. Závod proběhl pod laskavou záštitou hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly a policejního prezidenta genmjr. Mgr. Bc. Tomáše Tuhého, oba osobně závod podpořili a sportovcům fandili i na náročné 40 km trati. Týmům také na závěr závodu předali ceny.

Velmi namáhavého závodu se značně nevyzpytatelným počasím se zúčastnilo napříč republikou sedmnáct závodních týmů. Nepolicejním hostujícím týmem byli profesionální hasiči z Tábora.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA ŠUMAMAN.pdf

 

Celý závod proběhl v náročném členitém terénu Šumavy a na březích Lipenské přehradní nádrže v okolí Přední Výtoně. Závodníci zdolali 28 km trati na horských kolech, 3 km pádlovali na raftu a zbytek doráželi po svých. Trať závodníkům „vylepšilo“ sedm záludných stanovišť, kde musel vždy celý tým splnit úkoly jako plazení s pneumatikou, přesun po lanech v korunách stromů, zdolání zavěšených sítí do korun stromů, nebo transport 11 ks třicetikilových barelů či střelbu. Fotografie ze závodu mnohé napovídají.

 

Nezbytnou součástí celého sportovního dne byly dětský závody a soutěže, určené pro děti všech věkových kategorií. Velký zájem návštěvníků vzbudila ukázka součinnosti posádky policejního vrtulníku a policistů jihočeské zásahové jednotky. Závěr dne ukončil kolem desáté večer ohňostroj.

Velký podíl na realizaci závodu má také generální partner, a to Jaderná elektrárna Temelín ze Skupiny ČEZ. Bez několikaleté podpory uvedené společnosti by se akce tak velkého rozsahu v žádném případě nemohla uskutečnit. Policisté děkují všem sponzorům a partnerům za podporu. Poděkování patří také Jihočeskému kraji a Policejnímu prezídiu.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

17. května 2016

 

 

Odkazy do noveho okna

Šumaman 2016_5

Šumaman 2016_5 

Detailní náhled

Šumaman 2016_4

Šumaman 2016_4 

Detailní náhled

Šumaman 2016_3

Šumaman 2016_3 

Detailní náhled

Šumaman 2016_2

Šumaman 2016_2 

Detailní náhled

Šumaman 2016_1

Šumaman 2016_1 

Detailní náhled

Trasa závodu

Trasa závodu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem