Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Studenti z Náchodska převzali ocenění

NÁCHODSKO – Projekt „Správným směrem“ našel své vítěze.  

V pátek 26. února 2015 odpoledne byla v sále  infocentra v Bromouvě vyhodnocena soutěž o tvorbu „protidrogového plakátu“ v rámci projektu Národní protidrogové centrály s názvem „Správným směrem“, za jehož realizaci na Náchodsku vděčíme fungujícímu Týmu pro mládež.

Hlavním smyslem projektu „Správným směrem“, který běží již od roku 2011, je zapojení všech složek, zabývajících se protidrogovou prevencí v daném regionu a vytvoření co nejúčinnějšího souboru opatření, vycházejících z konkrétních problémů s návykovými látkami. V rámci projektu probíhá celá řada odborných seminářů, workshopů a přednášek jak pro veřejnost, tak i pro studenty středních škol a doprovodných akcí. Součástí projektu je vyhlášení soutěže o nejlepší protidrogový plakát. Soutěž je určena žákům základních a středních škol ve věku 15 až 19 let, kteří mají možnost touto cestou vyjádřit svůj životní postoj k problematice nelegálních drog.

Do příjemného prostředí infocentra zavítala většina soutěžících, kterých bylo téměř 40, kdy někteří dorazili i se svými příbuznými. Všechny přítomné na svá místa v sále doprovodila příjemná hudba skupiny Vivien a dále v rámci doprovodného programu chvíli po zahájení měli všichni přítomní možnost zhlédnout ukázku street dance od šikovných dětí organizovaných v rámci kroužku při Středisku volného času Ulita Broumov.

Po úvodním slovu ředitele Národní protidrogové centrály plk. Mgr. Jakuba Frydrycha, byli všichni přítomní dále přivítáni ředitelem Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje brig. gen. Mgr. Martinem Červíčkem a místostarostou Broumov Kamilem Slezákem. Od těchto významných osobností soutěžící studenti v průběhu vyhodnocení přebírali hodnotné dary a upřímné gratulace.

Do grafické soutěže se v Náchodském regionu zapojila Střední škola propagační tvorby a polygrafie a dále základní školy z Jaroměře - Josefova, Hronova a Nového Města nad Metují. Po zahájení byli postupně zváni na pódium moderujícím policistou Národní protidrogové centrály všichni přítomní soutěžící, kteří si převzali pamětní list a drobné upomínkové předměty. Tímto gestem NPC tak každý z účastníků bude doma mít připomínku toho, že se v roce 2015/2016 účastnil významného preventivního projektu. Je samozřejmé, že tímto slavnostní setkání neskončilo, nýbrž poté došlo k vyhlašování těch nejlepších dětských tvůrců plakátů s tématem postoje k návykovým látkám, při jejichž tvorbě se jistě nad tímto tématem zamysleli a jak uvedl plk. Mgr. Jakub Frydrych „Když touto formou činnosti Národní protidrogové centrály ujistíme v té správné cestě životem bez návykových látek a s tím i spojených následků, alespoň jednoho mladého člověka a tím mu zachráníme život, budu spokojen.“

Na prvním místě v kategorii základních škol se umístila Iveta Kmoníčková, na druhém místě Tereza Vávrů, na třetím místě Ladislav Petr, všichni ze ZŠ

Josefov a čtvrtou příčku obsadil Marek Konvalina ze ZŠ v Novém městě nad Metují. V kategorii středních škol, konkrétně tedy z jediné zúčastněné střední školy, která se v regionu zabývá grafickou tvorbou se na prvním místě umístila Jana Havlíčková, na druhém místě Radan Marel, na třetím Michaela Chalupníková a vzhledem ke kvalitě plakátů se na čtvrtém místě umístili hned 4 studenti a to Tereza Špetlová, Patricie Volná, Petra Šimonová a Alexandra Holá.

Potom co studenti převzali hodnotné dary a přijali gratulace od ředitelů policejních útvarů a zástupce města Broumov přijmuli všichni přítomní pozvání do foyeer na drobné občerstvení u kterého soutěžící a jejich příbuzní nezávazně a přátelsky hovořili s přítomnými policisty, zástupci města, členy týmu pro mládež nejen na téma rizik spojených s užíváním omamných látek.

Více o projektu „Správným směrem“

fotogalerie

 

por. Bc. Jan Čížkovský
29. února 2015, 11:45

vytisknout  e-mailem