Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Studenti měli možnost prověřit své schopnosti

PŘÍBRAMSKO - Koncem minulého týdne si mohli studenti jednoho maturitního ročníku SOŠ a SOU Dubno vyzkoušet fyzické testy, které slouží jako jedno z kritérií k přijetí k Policii ČR. 

Překvapivě se toho ujali s odhodláním a vervou, někteří mladí muži bez problémů udělali 50 kliků. Nepolevili ani u celomotorického testu. Jde o dřep, z kterého se přechází do lehu na břicho, poté zpět do stoje spatného a dále se pokračuje přes dřep do lehu na záda. Člunkový běh 4x10 metrů žáci trénovali již během hodin tělesné výchovy. Jediné, co si nevyzkoušeli, byl běh na jeden kilometr.

Následně se studenti dozvěděli, že policisté přijímají nové kolegy na volná služební místa, kdy se jedná o velmi zajímavé a rozhodně ne stereotypní zaměstnání, kde je důležité umět jednat s lidmi a také se rozhodovat. Samozřejmě se zajímali o platové podmínky. Během 12 měsíční školy, kde získávají veškeré potřebné znalosti a dovednosti, pobírají plat téměř 22 tisíc korun hrubého, navíc je jim hrazen pobyt a strava. Po dokončení základní odborné přípravy činí plat policisty na Příbramsku skoro 27 tisíc korun hrubého bez osobního přípatku.

Zajímavou nabídkou pro ně určitě byl náborový příspěvek, který bude vyplácen od příštího roku ve výši od 30 do 150 tisíc korun, ve Středočeském kraji by se měl pohybovat v horní hranici. Šest týdnů dovolené, možnost dalšího vzdělání, bezúročné půjčky, ozdravné pobyty, po šesti letech nárok na odchodné a po 15 letech služby dokonce doživotní výsluhový příspěvek, to byly další zajímavé informace týkající se práce u policie. Několik mladých lidí o tuto práci projevilo zájem a obdrželi doplňující informace, že kromě splnění fyzických testů, úspěšně složené maturity a bezúhonnosti je pro policii velmi důležitá zdravotní a osobnostní způsobilost neboli psychologické vyšetření, které jsou zkoumány ve víkendovém náborovém kempu.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
PČR Příbram
27. listopad 2017

Odkazy do noveho okna

CIMG7474

CIMG7474 

Detailní náhled

rozcvička

rozcvička 

Detailní náhled

celomotorický test

celomotorický test 

Detailní náhled

ukázka sebeobrany

ukázka sebeobrany 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem