Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Studenti bezpečnostních oborů se utkali ve střelbě

KRAJ - "Studentská střela" - III. ročník střelecké soutěže, kterou každoročně pořádá Krajské ředitelství policie Libereckého kraje pro studenty ze škol s bezpečnostně právními obory. 

1
V úterý 21. září 2021  proběhla v Hrádku nad Nisou jedna z dalších osvětových akcí Krajského ředitelství policie Libereckého kraje zaměřená na seznámení se s prací Policie ČR a možným náborem nových zájemců o práci u Policie ČR, střelecká soutěž pro studenty z maturitních ročníků spřátelených škol, které mají zaměření na bezpečnostně právní problematiku. 

III. ročníku soutěže "Studentská střela" se zúčastnily školy:

  • Střední škola Kateřinky – Liberec
  • Stření lesnická škola a střední odborná škola Šluknov T.G. Masaryka
  • Euroškola Česká Lípa

Soutěž probíhala ve dvou disciplínách, střelba s krátké a dlouhé zbraně. 

Celodenní aktivitu zahájil náměstek krajského ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Pavel Bartoš, MBA a popřál všem soutěžícím hodně úspěchů v soutěži a zároveň zdůraznil, že střelba je jednou ze základních činností Policie ČR.

"Podporujeme spolupráci se středníma školama, které mají tyto bezpečnostně právní obory. Je to jedna z akcí, která velmi pomáhá náboru nových uchazečů o práci u Policie ČR. Není to však jediná činnost, ale realizujeme mnoho dalších aktivit, jako jsou například řízené praxe studentů z těchto škol napříč jednotlivými službami a činnostmi Policie ČR nebo různé náborové kepmy, kde si mohou studenti pod dohledem lektorů vyzkoušet svou fyzickou i psychickou připravenost a zároveň blíže nahlédnout do policejní práce",  sdělil náměstek krajského ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Pavel Bartoš, MBA..

Za přítomnosti vedoucí Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál plk. Mgr. Dagmar Fialové byli vyhlášeni nejlepší střelec a střelkyně soutěže. 

Nejlepší střelkyní se stala studentka Euroškoly a nejlepší střelecké výkony předvedl student stejné školy.

Dále byla vyhlášena tři nejlepší družstva. Všechny tři soutěžící školy byly rozděleny do týmů A a B vždy po třech družstvech.

Příčku nejvyšší obsadili a putovní pohár z loňského roku získali studenti z Euroškoly Česká Lípa. Druhá příčka patřila opět Euroškole Česká Lípa a na třetím místě se umístila Střední škola Kateřinky - Liberec. 

7Krajské ředitelství Policie Libereckého kraje i v budoucnu hodlá velmi aktivně přistupovat k žákům zejména těch maturitních ročníků, v rámci jejichž učebních osnov jsou právě předměty, které předurčují studenty k jejich budoucímu povolání u ozbrojených sborů. Již 14 studentů z těchto škol byli přijati v loňském roce k Policii České republiky v Libereckém kraji. 

"Nejvíce problémů máme s uchazeči o tuto práci na psychotestech, kde je stále padesátiprocentní neúspěšnost. Ty mohou zájemci znovu opakovat nejdříve po dvou letech, fyzické testy pak po dvou měsících.
Od začátku letošního roku jsme přijali celkem na 60 nových příslušníků, přičemž 10 jich bylo právě z uvedených škol, se kterými Krajské ředitelství policie Libereckého kraje spolupracuje a kteří zde vykonávají řízené praxe." uvedlla vedoucí personálního odboru Mgr. Romana Skalová.

Práce u Policie České republiky nabízí stabilní, perspektivní a hlavně velmi zajimavé a různorodé povolání. Každý si zde může najít své, co ho baví a tou cestou se také vydat. Po splnění základní odborné přípravy a následně i určité praxe se mohou uchazeči vydat na dráhu dopravního policisty, psovoda, služební hipologie, či kriminalistického technika, kriminalisty či mnoha jiných zajímavých složek.

Rádi v našich řadách přivítáme nové kolegy. 


 

23. 9. 2021
kpt. Bc Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem