Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Student si loupežné přepadení vymyslel

JIHLAVSKO: Případ kriminalisté odložili 

Kriminalisté odložili případ oznámeného loupežného přepadení studenta, ke kterému mělo dojít v neděli 1. června v Jihlavě. Případ odložili, neboť na základě provedeného prověřování zjistili, že si student přepadení vymyslel a ve skutečnosti k loupeži nedošlo.
 
Oznámení o loupežném přepadení přijali policisté v neděli ve večerních hodinách. Sedmnáctiletý student měl řezné poranění a musel být ošetřen v nemocnici. Kriminalisté zjistili veškeré okolnosti oznámeného loupežného přepadení a popis údajného pachatele, po kterém začali okamžitě pátrat. K loupeži mělo dojít kolem třetí hodiny odpoledne na ulici Okružní, a to při podcházení mostu přes řeku Jihlávku, kde měl studentovi zastoupit cestu neznámý mladík, který po něm požadoval peníze a následně ho zranil nožem.
Případ začali ihned po přijetí oznámení prověřovat kriminalisté jihlavského územního odboru, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Provedli rozsáhlé šetření a na základě provedeného prověřování zjistili, že k loupežnému přepadení ve skutečnosti nedošlo a student si loupež vymyslel. Na základě shromážděných důkazů kriminalisté případ odložili, neboť trestný čin nebyl spáchán.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
4. června 2014  

vytisknout  e-mailem