Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Strhl jí rozjetým autem k zemi

NOVOJIČÍNSKO-ponechal si tržbu 

Vystoupila z auta, ve dveřích jí uvízla kabelka a po rozjezdu automobilu spadla na zem.

Poškozenou je 23letá žena, které v souvislosti s touto událostí vzniklo zranění s nutným ošetřením v nemocnici. Podle dosavadních zjištění měla z vozidla vystoupit.  Ani ona ani řidič si však nevšimli, že v zavřených dveřích jí uvízla kabelka. Po rozjezdu auta byla stržena na zem.

S ohledem na vzniklé zranění a z důvodu řádného prověření věci vyšetřují novojičínští dopravní policisté okolnost této události s podezřením ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti a to vůči samotnému 31 letému řidiči.

Podvedl zaměstnavatele

Podezřelým je 25letý zaměstnanec pekárenské společnosti, který jí způsobil téměř 20 tisícovou škodu.

Podle trestního oznámení si měl prověřovaný ponechat peníze z tržeb, které vyzvedl od zákazníků za dodané pečivo. Další finanční částku zaměstnavatele určenou k nákupu pohonných hmot si také ponechal. Nyní je pro firmu nekontaktní, nepodává o sobě žádné zprávy ani neprojevil snahu vzniklé manko uhradit.

Novojičínští policisté prověřují tuto skutečnost s podezřením ze spáchání přečinu zpronevěry.

Aktivovala úvěrovou kartu

S podezřením z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu krádež, prověřují kopřivničtí policisté 35letou ženu.

Ta bez vědomí bývalého druha aktivovala a následně čerpala z jeho úvěrové karty finanční prostředky ve výši 40 tisíc korun.  O této skutečnosti se poškozený dozvěděl až po urgenci finanční společnosti s výzvou k uhrazení dluhu.  O sjednání a čerpání úvěru neměl poškozený tušení. I přes příslib bývalé družky, že dluh uhradí, se cítí poškozen na svých právech. Pokud se prokáže v průběhu prověřování, že bývalá družka jednala bez jeho vědomí, tak jí hrozí až dva roky trestu odnětí svobody.

Nový Jičín 30.6.2016

por. Mgr. Petr Gřes

komisař/skupina tisku a prevence/Nový Jičín

vytisknout  e-mailem