Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Střet vozidla s cyklistkou

J.Hradec – Žádáme neznámého řidiče, nechť se přihlásí dopravním policistům. 

Žádáme média a širokou veřejnost o pomoc a spolupráci při šetření dopravní nehody, ke které došlo dne 25. února 2021 ve 13:15 hodin. Cyklistka  jedoucí po silnici I.tř.č. 24 ve směru od Lomnice nad Lužnicí na Veselí nad Lužnicí, na přímém úseku komunikace 400 metrů za Lomnicí nad Lužnicí nedbala zvýšené opatrnosti, nesledovala náležitě situaci v silničním provozu a začala odbočovat vlevo na místo ležící mimo komunikaci v době, kdy již byla předjížděna neustanoveným osobním automobilem, který řídil neznámý řidič, čímž ho ohrozila a došlo ke střetu,  kdy cyklistka přepadla přes přední kapotu vozu na vozovku. Neznámý řidič poté dodržel veškerá zákonná ustanovení, sdělil cyklistce své nacionále a po jejím sdělení, že je v pořádku a bez zranění a že jí nevznikla žádná hmotná škoda z místa odjel.

Cyklistka si po příchodu domů s časovou prodlevou přivolala vozidlo ZZS a byla převezena do nemocnice v Č. Budějovicích na vyšetření. Nacionále řidiče si však cyklistka neuložila. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění cyklistky. Alkohol byl u ženy dechovou zkouškou  vyloučen.

Dopravní policisté z J.Hradce hledají a zároveň žádají  dosud neustanoveného řidiče osobního vozidla, patrně šedé nebo stříbrné barvy  nebo případné svědky, kteří by mohli přispět zejména ke ztotožnění vozidla a jeho řidiče, nechť se přihlásí na tísňovou linku policie 158.  Děkujeme.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

26.  února 2021

Odkazy do noveho okna

střet vozidla s cyklistkou

střet vozidla s cyklistkou 

Detailní náhled

střet vozidla s cyklistkou

střet vozidla s cyklistkou 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem