Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Střet vlaku a osobního auta

KRAJ VYSOČINA: Řidič zřejmě přehlédl výstražné zařízení 

Ve středu 22. listopadu ráno deset minut před pátou hodinou přijali policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina oznámení o dopravní nehodě. Jednalo se o střet osobního vlaku, který jel ve směru na Tábor, a osobního vozidla Ford Mondeo. Na místo události byla vyslána nejbližší policejní hlídka. Dopravní nehoda se stala na železničním přejezdu u obce Obrataň na silnici I/19 na Pelhřimovsku. Na základě prvotního šetření na místě policisté zjistili, že v osobním vlaku cestovalo v době nehody pět osob, nikdo z cestujících podle prvotních informací nebyl zraněn. Pro cestující z vlaku byla zajištěna náhradní doprava. V osobním vozidle zůstal zaklíněný řidič. Řidič cestoval ve vozidle sám. Na místo byly vyslány všechny složky integrovaného záchranného systému a probíhaly záchranné a vyprošťovací práce. Provoz na železniční trati i na silnici byl zcela zastaven. Policisté odkláněli provoz na okolní komunikace směrem na Pacov.

Na místo nehody vyjeli policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov, kteří se zabývají vyšetřováním okolností nehod. Prvotním ohledáním místa nehody zjistili, že devětatřicetiletý řidič osobního vozidla Ford Mondeo, který jel po silnici I/19 ve směru od Pelhřimova na Tábor přejížděl přes železniční přejezd a z dosud nezjištěných příčin zřejmě nerespektoval červené výstražné signalizační zařízení a vjel na přejezd v době, kdy po železniční trati projížděl osobní vlak. Osobní vozidlo narazilo do zadní části vlaku. Zraněného řidiče zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocnice v Českých Budějovicích. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Na místě probíhalo šetření okolností dopravní nehody.

V blízkosti místa ranní nehody se dvacet minut po šesté hodině stala další dopravní nehoda, když se řidič nákladního vozidla snažil na silnici otočit a při tomto manévru sjel s vozidlem zadními koly do příkopu. I tato událost na místě výrazně komplikovala provoz. Provoz ve směru od Pelhřimova na Tábor se podařilo obnovit v 9.10 minut. Vozidla v opačném směru jezdila po objízdné trase až do půl desáté. Poté byl provoz v místě plně obnoven.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

22. listopad 2017

vytisknout  e-mailem