Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Střet osobního vozidla s chodcem

Tábor – Planá nad Lužnicí – Hledáme svědky události. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Táborští dopravní policisté žádají média a širokou veřejnost o pomoc a spolupráci při šetření vážné dopravní nehody, ke které došlo krátce po šesté hodině ranní čtvrtku dne 23. ledna 2020 v Průmyslové ulici v Plané nad Lužnicí. Řidič osobního vozidla tovární značky VW Golf, jedoucí po uvedené komunikaci ve směru od Chýnovské ulice směrem na Sezimovo Ústí, se v prostoru nedaleko od autobusových zastávek v blízkosti firmy Yanfeng střetl s chodcem, který danou komunikaci přecházel z levé strany z pohledu jízdy řidiče osobního vozu. Chodec následkem střetu utrpěl vážná poranění a po ošetření na místě byl zdravotnickou záchrannou službou převezen do českobudějovické nemocnice.

K objektivnímu posouzení všech skutečností uvedené nehody žádáme zejména osoby, které v danou chvíli stály na nedalekých autobusových zastávkách, aby se přihlásily táborským dopravním policistům a podaly k události svá svědectví. Učinit tak mohou, nejlépe po telefonické domluvě na čísle 974 238 250 či 974 238 111, na služebně dopravních policistů v budově územního odboru PČR na Soběslavské ulici číslo 2763 v Táboře. Děkujeme.

Zároveň připomínáme všem chodcům, aby za snížené viditelnosti „byli vidět“. Řidičům pak ohleduplnost a přizpůsobení rychlosti jízdy svých vozidel zejména tam, kde je možné chodce očekávat.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

24. ledna 2020

Odkazy do noveho okna

OA x chodec Planá n. L. - 01

OA x chodec Planá n. L. - 01 

Detailní náhled

OA x chodec Planá n. L. - 02

OA x chodec Planá n. L. - 02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem