Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Střet osobního vozidla a motocyklisty skončil tragicky

Jihočeský kraj - Během víkendu došlo k několika haváriím a dopravním nehodám motocyklistů. 

Během víkendu zaznamenali policisté několik havárií a dopravních nehod, při nichž byl jedním z účastníků motorkář či motorkářka. V průběhu soboty došlo k dokonce šesti takovým dopravním nehodám a haváriím. Ve většině případů však sehráli hlavní roli sami motocyklisté svou neopatrnou jízdou, nepřiměřenou rychlostí a přeceněním vlastních sil, tudíž havarovali převážně vlastní vinnou.

Ke třem nehodám došlo na Písecku. Další nehody či havárie byly policistům oznámeny na Prachaticku a v Dasném na Českobudějovicku. Žádná z nich se neobešla bez zranění.

U dopravní nehody u obce Selibov, však sehrál roli pravděpodobně i řidič osobního vozidla, který přehlédl třiačtyřicetiletého motocyklistu, a v době, kdy motorkář vozidlo předjížděl, vybočil ze svého jízdního pruhu a chtěl předjet před sebou jedoucí vozidlo. Došlo k bočnímu střetu motorkáře a osobního automobilu a zranění motocyklisty.

Tragicky pak skončil dnešní střet osobního vozidla značky Volkswagen a motocyklisty, nar. 1975, u obce Blažejovice na Prachaticku. K dopravní nehodě došlo krátce po třetí hodině odpoledne, na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Řidič Volkswagenu pravděpodobně přehlédl motocyklistu, který ho předjížděl a rozhodl se pro vybočení ze svého jízdního pruhu a předjetí před sebou jedoucího vozidla. Tento střet skončil tragicky úmrtím motocyklisty. Policisté na místě řídí dopravu kyvadlově. Toto omezení potrvá zřejmě do 18.00 hodin.

Přesné příčiny a okolnosti tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření prachatických policistů.

Apelujeme na řidiče motocyklů, aby nepřeceňovali své síly. Rychlou jízdou neohrožovali sami sebe a ostatní účastníky silničního provozu. Zároveň je důležité si pro řidiče vozidel uvědomit, že plně začala cyklistická a motocyklistická sezóna a je třeba předvídat, že se i s těmito účastníky na našich silnicích budete stále častěji potkávat.

Buďte na sebe nejen v silničním provozu ohleduplní a jezděte tak, aby nebyla Vám ani ostatním účastníkům provozu způsobena škoda na majetku, ale především pak na zdraví a životě.

2 20180422_193334.jpg
 

2 20180422_183924.jpg
 

motobezrz.jpg
 

kpt. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz

22. dubna 2018

vytisknout  e-mailem