Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Střet na mezinárodní silnici

Prachatice - Dopravní policisté vyšetřují nehodu dvou dodávek. 

Prachatičtí dopravní policisté, stejně jako jejich kolegové ze Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje a Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, vyjížděli před půl sedmou večer, k vážné dopravní nehodě na silnici I/4 mezi obcemi Řásnice a Hliniště, nedaleko hraničního přechodu České republiky a Spolkové republiky Německo.

Po příjezdu zjistili, že se v 18:15 hod. jel řidič užitkového vozidla tovární značky Opel Combo ve směru k hraničnímu přechodu, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu komunikace, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím užitkovým vozidlem tovární značky Mercedes Sprinter. Ve vozidlech se zranili oba řidiči, kdy v Opelu muže upadl do bezvědomí. Díky rychlému zásahu a poskytnuté první pomoci kolem projíždějící svědkyně – pracovnice ve zdravotnictví – jej přivedla zpět do bdělosti, zdravotníci ho, poté stabilizovali a převezli do nemocnice.

Provoz na této mezinárodní silnici byl zcela zastaven a z důvodu nemožnosti objízdné trasy, ostatní vozidla odkláněli policisté obvodního oddělení Horní Vltavice zpět na jinou silnici.

U řidiče vozidla Opel je podezření na ovlivnění návykovou látkou, což může potvrdit či vyloučit nařízený odběr biologického materiálu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

28. listopadu 2020

Odkazy do noveho okna

DN mezi obcemi Řásnice - Hliniště 1.

DN mezi obcemi Řásnice - Hliniště 1. 

Detailní náhled

DN mezi obcemi Řásnice - Hliniště 2.

DN mezi obcemi Řásnice - Hliniště 2. 

Detailní náhled

DN mezi obcemi Řásnice - Hliniště 3.

DN mezi obcemi Řásnice - Hliniště 3. 

Detailní náhled

DN mezi obcemi Řásnice - Hliniště 4.

DN mezi obcemi Řásnice - Hliniště 4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem