Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Střet autobusu s vozidlem v Buchlovských kopcích

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Nehoda si vyžádala dvě lehká zranění. 

Dnes krátce před pátou hodinou odpoledne došlo v Buchlovských kopcích k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Renault Laguna a linkovým autobusem. Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý cizinec, který řídil osobní vozidlo. Ten při jízdě ve směru na Uherské Hradiště nezvládl vlivem rychlé jízdy řízení, na mokré vozovce dostal smyk a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem. Řidič z osobního vozidla a jeho spolujezdkyně utrpěli lehká zranění.

V autobuse, který jel z Košic do Prahy, bylo 37 cestujících a dva řidiči. Nikdo nebyl při nehodě zraněn a všichni cestující byli z místa odvezeni náhradní dopravou. Škoda byla vyčíslena na částku přesahující 1 milion korun. Střet vozidel na místě zadokumentovali a nadále šetří uherskohradiští dopravní policisté. Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní.

Silnice nebyla v místě dopravní nehody úplně uzavřena, provoz byl řízen kyvadlově. V současné chvíli (19 hodin) je silnice ve směru od Brna zcela průjezdná a v opačném směru jsou zablokované dva jízdní pruhy, jeden je průjezdný.  Tato situace bude trvat ještě několik hodin až do doby, než budou oba dopravní prostředky odtaženy. 

24. srpna 2018, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem