Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Střet autobusu a motorky

NÁCHODSKO - Skončil naštěstí jen lehčím zraněním. 

S teplejším počasím přibyli na silnicích další účastníci, s nimiž by měli motoristé opět počítat, a sice motorkáři. Jejich dopravní prostředky jsou někdy rychlejší, někdy hlučnější, ale rozhodně subtilnější než osobní a nákladní automobily, a o to snadněji na silnici přehlédnutelné. K jedné z prvních letošních dopravních nehod s motocyklem na Náchodsku vyjížděli v sobotu 1. 4. 2017 dopravní policisté do Nového Města nad Metují.

Krátce před půl třetí odpoledne řidič autobusu Iveco vyjížděl u mostu u Firmy Ammann z vedlejší silnice na hlavní směrem ke Krčínu. Přitom zřejmě přehlédl, že po hlavní silnici od Krčína k Vrchovinám jede motocykl Kawasaki s řidičem a spolujezdkyní a vyjel na hlavní. Pravým předním rohem autobusu narazil do boku projíždějícího motocyklu a nohy spolujezdkyně. Motocyklista s motorkou i se spolujezdkyní upadli na vozovku. Při nehodě utrpěla spolujezdkyně zranění a byla odvezena rychlou záchrannou službou na ošetření. Řidič motocyklu i řidič autobusu vyvázli bez zranění. Hmotná škoda na autoubusu byla vyčíslena na 30.000, na motocyklu na 40.000 korun. Požití alkoholu bylo vyloučeno u obou řidičů dechovým přístrojem.

Policisté v souvislosti touto nehodou apelují na všechny účastníky silničního provozu, zejména na řidiče osobních a nákladních automobilů, aby znovu počítali s motorkáři na silnicích. Aby více kontrolovali situaci na silnici pohledem do zpětných zrcátek a při vyjíždění z vedlejších komunikací na hlavní se důkladně rozhlédli. A nutno dodat, že po hlavní nemusí "svištět" pouze motorkář, ale třeba také cyklista na elektrokole či na klasickém kole. Těm všem hrozí při nehodě větší zranění, než těm, co sedí uvnitř.

por. Mgr. Eva Prachařová
3. 4. 2017 v 14. 45

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

1. 4. Nové Město nad Metují 

Detailní náhled

Náchodsko

1. 4. Nové Město nad Metují 

Detailní náhled

Náchodsko

1. 4. Nové Město nad Metují 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem