Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Střešní krytinu si opatřil podvodem

LOUNY - Společnost poškodil o více než 17 tisíc korun. 

Podvodník se vyklubal z 46letého muže z Chomutova, který obelhal zaměstnace jedné stavební společnosti na Lounsku, aby získal zdarma střešní krytinu. U poškozené firmy si objednal taškové tabule s příslušenstvím o určitém rozměru, vše v hodnotě 17 559 Kč. Za zboží, které několik dní poté dorazilo na prodejnu, zaplatil (byly mu vystaveny doklady), ale následně jej odmítl převzít s tím, že krytina má jiné rozměry. Peníze mu tedy byly vráceny, načež povedený zákazník využil chvilkové nepřítomnosti obsluhy a z pultu doklady o zaplacení, které zároveň sloužily k vyzvednutí zboží ve skladu, následně odcizil. Další den se s těmito doklady vypravil k výdejnímu skladu a předložil je nic netušícímu skladníkovi, který mu zboží vydal. Podvodník si střešní krytinu odvezl a ještě týž den namontoval na realizovanou stavbu chaty. Podvod byl však záhy odhalen a policisté dotyčnému ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu podvodu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Nepozornost stála ženu kabelku

Další poškozená, která na okamžik spustila oči ze svých věcí, se stala obětí neznámého zloděje. K této krádeži došlo ve středu, kolem poledne, na parkovišti u prodejny Penny Market v Žatci. Zloděj jí během chvilky odcizil kabelku s věcmi, kterou měla odloženou na střeše motorového vozidla. Žena středního věku tak přišla o finanční hotovost, platební kartu, mobilní telefon, tablet a další věci. Způsobenou škodu vyčíslila na 12 400 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Požár zcela zničil kombajn

V pátek, krátce před třetí hodinou ráno, vyjížděli policisté k požáru kombajnu na pole, který se odehrál mezi obcemi Krásný Dvůr a Buškovice na Podbořansku. Jeden z kombajnů, jež zde sklízely obilí, začal hořet. Na místě zasahovaly jednotky Hasičského záchranného sboru Podbořany a dobrovolní hasiči z Krásného Dvora, ale oheň se záhy rozšířil na celý stroj a zcela jej zničil. Předběžná škoda byla vyčíslena na 5 500 000 Kč. Při požáru nebyl nikdo zraněn, příčinou byla zřejmě technická závada.   

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 29. července 2016

 

 

 

 

      

vytisknout  e-mailem