Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Střelné zbraně kategorie A

Žadatel se domáhal následujících informací: 

„1. Počet registrovaných střelných zbraní kategorie A, která jsou v držení fyzických osob (nepodnikatelů), rozdělený podle krajů. Prosím údaje za letošní rok a dále historické údaje za roky 2012-2017 včetně.

2. Počet podaných žádostí o výjimku pro nabývání, držení nebo nošení zbraní kategorie A rozdělený podle krajů. Prosím údaje za letošní rok a dále historické údaje za roky 2012-2017 včetně. Pokud taková statistika existuje, tak prosím o rozpad údajů podle udaných důvodů dle zákona o zbraních §9 odst. 2.

3. Počet vydaných výjimek pro nabývání, držení nebo nošení zbraní kategorie A rozdělený podle krajů. Prosím údaje za letošní rok a dále historické údaje za roky 2012-2017 včetně. Pokud taková statistika existuje, tak prosím o rozpad údajů podle udaných důvodů dle zákona o zbraních §9 odst. 2.

4. Počet držitelů zbrojních průkazů rozdělený podle krajů. Prosím údaje za letošní rok a dále historické údaje za roky 2012-2017 včetně.

Tato žádost se týká zbraní držených fyzickými osobami, tedy ne podnikateli nebo právnickými osobami.“

Policie České republiky poskytla žadateli požadované informace (viz příloha). Statistické údaje za rok 2018 jsou uvedeny k datu podání předmětné žádosti o informace, tj. 26. května 2018. Povinný subjekt dále sdělil žadateli, že podrobnější údaje ve smyslu bodů č. 2. a 3. předmětné žádosti o informace statisticky nevykazuje.                

PhDr. Jiří Vokuš, 16. července 2018

vytisknout  e-mailem