Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Střelecké úspěchy strakonického policisty

Strakonice - Z Kanady přivezl do své sbírky další dvě medaile.  

     Ve Strakonicích, na Územním odboru Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, slouží policista nprap. Josef RENDL, který dosahuje dlouhodobě výborných výsledků ve střeleckých soutěžích. Jeho kancelář zdobí již stovky pohárů a medailí získaných na republikových i mezinárodních soutěžích ve střelbě z pistole a revolveru.

 

nprap. Josef RENDL

rok narození: 1951

povolání: vrchní inspektor Policie České republiky, Skupina služební přípravy, Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, Územní odbor Strakonice

ve služebním poměru od roku 1997

člen střeleckého týmu Sportovní klub policie Strakonice

pistole: CZ 75 SP-01 Shadow, ráže 9mm Luger

 
    Jihočeský policista Josef RENDL (58) dosahuje dlouhodobě výborných střeleckých úspěchů. Zúčastnil se mnoha krajských, republikových, ale i mezinárodních závodů, kde získal řadu ocenění. Účastnil se například mezinárodních závodů ve Švédsku (2001), kde si vystřílel 3 medaile, ve Španělsku (2003), odkud přivezl 4 medaile,  Mezinárodních závodů v Quebecu (2005), kde získal dvě medaile a v Austrálii (2007), kde rozšířil svoji sbírku medailí o další čtyři.

       Naposledy se zúčastnil mezinárodních závodů v Kanadě ve Vancouveru na Světových policejních a požárních hrách, které se pořádaly od 31.7.2009 do 9.8.2009.

     Světových závodů ve Vancouveru v Kanadě se zúčastnili ti nejlepší reprezentanti z několika zemí. Na střelecké soutěži se sešli borci z celého světa, z Austrálie, USA, Polska, Ruska, Čínské lidové republiky a z dalších zemí. Českou republiku reprezentovalo 5 střelců, mezi nimiž  nechyběl ani náš úspěšný jihočeský policista Josef Rendl, který se za podpory sponzorů a Policie ČR mohl závodu účastnit. Své dovednosti tak měřili závodníci v počtu 240 mužů a žen z řad profesionálů.

     Pro závodníky bylo připraveno několik střeleckých situací, které vyžadují schopnost umět se rychle orientovat a pohybovat mezi jednotlivými terči, tak aby každý střelec situaci odstřílel v co nejkratším čase a s největším počtem dosažených bodů. Situace měly prověřit všestrannost, pohotovost, rychlost a zejména schopnost vyhodnotit  správně inscenovanou situaci.

rendl.jpgrendl.jpg
Josef  Rendl soutěžil v pistolových disciplínách:
PPC na 150 ran a PPC na 60 ran, kde se střílí  ve stanoveném čase na vzdálenost od 7 do 50 metrů

IPSC - mířená rychlá střelba na vzdálenost od 7 do 25 metrů na pevné kovové terče

Střelecká soutěž družstva - Pro čtveřici střelců byla připravena střelba na kovové terče na různé vzdálenosti. Po odstřílení své situace měl střelec v družstvu možnost pomoci dalším v družstvu a tím zvládnout soutěž družstva v co nejkratším čase. Závod družstva končil sestřelením červeného ukončovacího terče.

A umístění jihočeského policisty Josefa Rendla?
Na stupni vítězů stál Josef Rendl za disciplínu PPC na 150 ran, za kterou získal stříbrnou medaili a za závod praktické střelby IPSC, ve které si vystřílel bronzovou medaili.
Ve střelbě PPC na 60 ran obsadil 4. místo.

střelba medaile 005.jpgstřelba medaile 005.jpg

 

 

 

 

Střelba  střelba


 

 

Další letošní úspěch Josefa Rendla

     Poté, co se Josef Rendl vrátil ze Světových her ve Vancouveru v Kanadě, čekala ho účast na další střelecké soutěži, tentokrát v Německu v Philippsburgu, kde se 14. srpna 2009 konalo Mistrovství světa PPC.
Tato sportovní událost přilákala okolo 250 závodníků z celého světa. Soutěžilo se ve střelbě z pistole nebo revolveru dle daných pravidel. Organizátoři soutěže pro závodníky připravili 9 střeleckých situací. Náš reprezentant Josef Rendl soutěžil v sedmi pistolových, různě obtížných disciplínách, kde si vedl velmi dobře.

     Na Mistrovství světa PPC v Německu Josef Rendl zvítězil v disciplíně „Stock Semi Auto Pistol“ v kategorii Master a do České republiky tak přivezl další zlatou medaili z mezinárodních závodů.

    

Josef Rendl si tak za červenec a srpen roku 2009 připsal další důležité úspěchy na poli mezinárodních soutěží.  Za vzornou reprezentaci a dosažená umístění Josefu Rendlovi gratulujeme.
     V současné době se připravuje na další závody v této sezóně, které se uskuteční doma i v zahraničí. Josefovi samozřejmě držíme palce a přejeme hodně štěstí při další reprezentaci ve střeleckých soutěžích.

 Související článek  na  http://www.policie.cz/clanek/privezl-zlato-ze-svetovych-her-policie.aspx

vytisknout  e-mailem