Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Střelba v restauraci v Rychnově n. Kn.

KRAJ - Návrh na podání obžaloby. 

AKTUALIZACE 26.2.2020:

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje ukončili v těchto dnech vyšetřování muže z vraždy své 47leté manželky, ke které došlo 11. července 2019 v Rychnově nad Kněžnou v jedné z tamních restaurací. Muž je od 13. července 2019 stíhán vazebně. Kriminalisté zaslali včera státnímu zástupci návrh na podání obžaloby pro spáchání tohoto zvlášť závažného zločinu, za nějž hrozí muži v případě uznání viny trest až do výše 18 let odnětí svobody. 

por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
26. 2. 2020

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE  13.7.2019:

Soudce Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou rozhodl dnes krátce před 15 hodinou o uvalení vazby na 49letého muže z Rychnovska, kterého včera kriminalisté obvinili z vraždy své 47leté manželky.

Muž s kriminalisty spolupracuje a k činu se doznává. 

plk. Mgr. Ivana Ježková, 13.7.2019, 15:30

_________________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE  12.7.2019:

Kriminalisté dnes odpoledne zahájili trestní stíhání 49letého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 18 let.

plk. Mgr. Ivana Ježková, 12.7.2019, 16:15

________________________________________________________________________________________________________________ 

AKTUALIZACE  12.7.2019:

Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že 49letý muž z Rychnovska zaútočil svojí legálně drženou krátkou střelnou zbraní na svoji 47letou manželku, která bohužel následkům střelného poranění po převozu do nemocnice podlehla. Motivem činu byly s největší pravděpodobností předchozí dlouhodobé manželské neshody.

Ke střelbě  došlo v zadním odlehlém prostoru baru, kde dvojice byla sama. V ostatních prostorách se v tu dobu nacházelo dalších 13 osob, které okamžitě restauraci opustily.

Policii na místo okamžitě zavolal personál baru. V době příjezdu první hlídky byl útočník na místě a při zadržení nekladl žádný odpor.

V průběhu dneška bude muži sděleno obvinění pro spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a zároveň kriminalisté předají státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby.

plk. Mgr. Ivana Ježková, 12.7.2019, 9:45

________________________________________________________________________________________________________________ 

Dnes krátce po 20 hodině přijal operační důstojník oznámení o střelbě v jednom z restauračních zařízení na rychnovském náměstí. Hlídka policistů, která na místo přijela jako první, nalezla na místě těžce zraněnou ženu a zadržela muže, který je z činu podezřelý. Nikdo další z hostů ani personálu podniku nebyl ohrožen.

Na místo vyjel okamžitě kompletní výjezd kriminalistů, kteří zde stále pracují a zajišťují veškeré informace a důkazy potřebné k objasnění tohoto činu.

Více informací uvolníme v zítřejších dopoledních hodinách.

plk. Mgr. Ivana Ježková, 11.7.2019, 22:50

vytisknout  e-mailem