Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Střelba v Chomutově

CHOMUTOV - Obviněný byl vzat do vazby. 

     Dnešního dne Okresní soud v Chomutově akceptoval návrh Krajského státního zastupitelství v Ústí nad Labem a rozhodl o vzetí obviněného muže do vazby.   

29. května 2017

por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje   

     Krajští kriminalisté prověřují případ střelby, ke kterému došlo kolem třetí hodiny v noci z pátku na sobotu v ulici Jirkovská v Chomutově. Podle výsledků dosavadního vyšetřování slyšel muž (ročník 1980) v nočních hodinách z ulice hluk, z okna panelového domu uviděl dodávku, jejíž řidič boural do zaparkovaných aut a vozidlem najížděl do osob, které stály před domem na chodníku. Ihned poté vyšel s legálně drženou zbraní před dům, kde začal na auto, které právě v té chvíli projíždělo kolem něj, střílet. Muže (ročník 1983), který dodávku řídil, zasáhlo několik střel a utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Přivolaní policisté podezřelého, který na hlídku čekal na místě činu a ke střelbě se doznal, bezprostředně poté zadrželi, následně byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení a dnes v dopoledních hodinách bylo zahájeno trestní stíhání zadrženého pro zvlášť závažný zločin vraždy.

     Vyšetřovatel dnes zašle na Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Pokud bude muž uznán vinným ze spáchání trestného činu, ze kterého byl obviněn, hrozí mu trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

28. května 2017

por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje     

vytisknout  e-mailem