Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Střelba na Zličíně

Kriminalisté událost vyšetřují jako pokus vraždy. 

Včera krátce po půl osmé oznámil volající na tísňovou linku 158, že na parkovišti před nákupním centrem na Zličíně došlo ke střelbě. Podle oznamovatele se nejspíš jednalo o konflikt skupiny cizinců, která se po střelbě rozutekla. Na místě zůstal 47letý muž s několika střelnými poraněními.

Vzhledem k situaci na místo vyrazilo hned několik policejních hlídek. Policisté na základě získaných svědectví zadrželi v prvních okamžicích dvě osoby a po dalších usilovně pátrali s využitím psů a policejního vrtulníku. Rozsáhlé několikahodinové pátrací akce se zúčastnili policisté oddělení hlídkové služby, pohotovostní motorizované i speciální pořádkové jednotky. Na policejní služebně skončily nakonec celkem tři osoby.

S ohledem na závažnost případu si vyšetřování ještě na místě převzali krajští kriminalisté. Na základě dosud zjištěných skutečností vyšetřovatel ještě v průběhu noci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu. Zadržené osoby v tuto chvíli figurují v celém případu jako důležití svědci. 

Kriminalisté se v této souvislosti obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Z dostupných kamerových záznamů je zřejmé, že v inkriminovanou dobu tj. mezi 19:15 až 19:42 bylo na parkovišti u obchodního centra Globus hned několik zaparkovaných vozidel. Existuje tak velká pravděpodobnost, že někteří ze zákazníků mohou policii poskytnout cenné svědectví. Vyšetřovatelé proto žádají svědky možné potyčky, aby se přihlásili prostřednictvím tísňové linky 158.

Stejně naléhavě policie žádá zákazníky, kteří v uvedenou dobu před obchodním domem parkovali, aby kontaktovali tísňovou linku 158 i přestože nejsou očitými svědky střelby. Svým odpovědným přístupem tak usnadní kriminalistům práci a vyhnou se následnému předvolání k podání vysvětlení.  

Samotné vyšetřování je na počátku, proto v tuto chvíli policie nebude uvolňovat žádné další informace.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová - 2. července 2016 

vytisknout  e-mailem