Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Středočeští policejní nováčci složili služební slib

KRAJ - V pražském Muzeu Policie ČR složili nově přijatí policisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje služební slib. 

První listopadový pátek roku 2021 se na nádvoří Muzea Policie ČR v Praze konal slavnostní akt, při kterém 43 nových policistů složilo služební slib do rukou ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje brigádního generála Václava Kučery. Ceremoniál, který sledovali kromě zástupců Policie ČR také příbuzní policejních nováčků, doprovodila Hudba Hradní stráže a Policie ČR. Prapor Krajského ředitelství policie Středočeského kraje přinesla čestná jednotka složená z instruktorů školního policejního střediska v Sadské.

Nově přijatí policisté budou zařazeni zejména na obvodních odděleních a dopravních inspektorátech středočeské policie, nicméně to až poté, co dokončí základní odbornou přípravu, ve které nyní získávají kvalifikaci pro výkon služby. K začínajícím policistům promluvil generál Kučera, který zdůraznil nejen význam policejní služby a dopad znění služebního slibu na každého z nich, ale také důležitost podpory policistů ze strany jejich rodin.

Po přednesení textu služebního slibu, zakončeného jednolitým a hlasitým „Tak slibuji“ z úst všech přítomných nováčků, následovalo v rámci ceremoniálu ocenění délesloužících policistů středočeského krajského ředitelství. Hned dva policisté převzali z rukou brigádního generála Václava Kučery a jeho náměstka pro vnější službu plukovníka Jana Tulacha medaili Za zásluhy o bezpečnost, neboť policejní službě, ochraně veřejného pořádku a bezpečnosti osob i majetku věnovali více než 30 let svého života a v letošním roce jejich služební pouť povinně končí s ohledem na dosažení 65 let věku. Jejich přínos pro Policii ČR, význam jejich schopností a zkušeností, byl vyzdvižen i v souvislosti se vzory, kterými zkušení policisté pro nově přijaté policisty jsou. Čtyři policisté byli odměněni medailí Za věrnost I. stupně, tři policisté obdrželi Pamětní medaili školního policejního střediska za dlouhodobý přínos na úseku vzdělávání a výcviku středočeských policistů. Pamětní medaili středočeské zásahové jednotky obdržel ředitel Muzea Policie ČR Mgr. Radek Galaš.

V závěru celého slavnostního aktu se dostalo pocty Krajskému ředitelství policie Středočeského kraje, jehož prapor byl dekorován stuhou Muzea Policie ČR, a to za trvalou spolupráci a přínos středočeské policie při uchování historické paměti Policie ČR.

Všem nově přijatým i odměněným policistům přejeme do služebního i soukromého života hodně štěstí.

Mjr. JUDr. Petra Hofmanová
vedoucí školního policejního střediska

vytisknout  e-mailem