Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Straka v rekreační areálu

NÁCHODSKO - Z budov zmizely vodovodní baterie i mikrovlnky 

158 na autěIlustrační foto/Policie ČRPo dosud neznámém pachateli krádeže z rekreačního objektu poblíž pískovcových skal na Broumovsku, pátrají policisté z obvodního oddělení v Broumově. V době od 8. do 12. 10. 2018 řádil v areálu neznámý zloděj a sebral, odmontoval a odnesl kuchynňské náčiní, elektrické spotřebiče a sanitární potřeby v hodnotě několika desítek tisíc korun. Správkyně areálu si při opětovné návštěvě povšimla poničeného zámku a zavolala policejní hlídku. Přivolaní policisté ji pochválili za správný postup, neboť sama před jejich příjezdem nevstoupila do objektu a neničila možné stopy.

Správkyni ovšem čekalo opravdu nemilé překvapení, nebot to vypadalo, že zloděj šel jako straka vyloženě po všem, co se třpytí. Z jedné budovy někdo během pár dní vymontoval nerezové vovodovní baterie, umyvadlové i sprchové, včetně hadic a držáků, v druhé budově navíc ještě prřibral mikrovlnku, kompresor, prodlužovací kabely i hliníkový žebřík. Celkovou škodu nakonec majitelé rekračního objektu spočítali na sumu převyšijící 70.000 korun.

Policisté případ zadokumentovali a vyšetřují jako přečin krádeže vloupáním, vzhledem k výši škody s možným až pětiletým trestem odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Prachařová
15. 10. 2018 v 15:30

vytisknout  e-mailem